Nieuwe oproep Solar-ERA.Net

Publicatiedatum
Het SOLAR-ERA.NET Cofund 2 geeft steun aan Europese transnationale projecten met focus op zonne-energie, met name fotovoltaïsche energie (PV), geconcentreerde zonne-energie (CSP) en thermische zonne-energie. De oproep staat nu open met als deadline voor pre-proposals 2 oktober 2018, 16.00 u.

De projectthema’s

De oproep geeft steun aan onderzoek, ontwikkeling en innovatie van zonne-energie. De projectoproep bevat 5 thema’s:

  • Geavanceerde industriële PV technologieën
  • Opkomende PV-technologieën
  • Gebouw en infrastructuur geïntegreerde PV
  • Werking en diagnose van PV-installaties
  • Lage kost CSP en volgende generatie technologieën

Je vindt alle informatie en documenten op deze website.

500.000 euro door VLAIO

Voor de financiering van het Vlaamse aandeel in deze projecten, voorziet VLAIO een budget van 500.000 euro. De steunkanalen van de onderzoeks- en de ontwikkelingsprojecten worden hiervoor ingezet, inclusief de uitbreiding naar piloot- en demonstratieprojecten.

Deadline pre-proposal en definitieve indiening

  • Pre-proposals worden door de projectleider van het internationale ERANet Solar-project ingediend via www.solar-era.net tegen 2 oktober 2018, 16.00 u. 
  • Ook de definitieve indiening gebeurt door de projectleider van het internationale ERANet Solar -project bij ERANET Solar tegen 25 februari 2019, 16.00 u. 
  • Als Vlaamse deelnemer moet je daarnaast ook een digitale aanvraag indienen voor een onderzoeks- of een ontwikkelingsproject bij VLAIO. Hierbij kruis je ‘internationaal  project’ aan en download je de bijhorende template. Dit dien je in tegen dezelfde datum van 25 februari 2019, 16.00 u.

Vind je partner

Aan deze oproep nemen 17 steunagentschappen uit 15 landen of regio’s deel met een globaal budget van 22 miljoen euro. Ontdek ze allemaal hier.

Ook het Enterprise Europe Network biedt een algemene partnering tool aan.

Meer info? Webinar en verkennend gesprek

Er is een webinar voorzien voor meer informatie over de call, steunagentschappen en partners op donderdag 21 juni, 11.00-12.30 u. Registraties zijn afgesloten.

Overweeg je samen met je collega’s een aanvraag in te doenen? We raden je aan contact met ons op te nemen voor verdere toelichtingen en/of een verkennend gesprek. Neem contact op met Geert Carchon, Bart De Caesemaeker, of Elsie Declercq. De speerpuntcluster Flux 50 voorziet eveneens begeleiding, je kan terecht bij Jan Gilot.
 

Delen: