Nieuwe oproep: Ontwikkel en organiseer opleidingen rond generatieve AI voor ondernemers

Publicatiedatum

Veel bedrijven willen generatieve AI effectief toepassen in hun bedrijfsvoering. Door de snelle ontwikkelingen in dit vakgebied is het voor bedrijven echter moeilijk om deze technologie succesvol te integreren. Daarom zoekt VLAIO naar opleidingsverstrekkers om toegankelijke basisopleidingen te ontwikkelen en organiseren op maat van ondernemingen en kmo-medewerkers die willen starten met generatieve AI.

Het belang van opleidingen rond AI

Generatieve AI heeft zich ontwikkeld tot een onmisbaar hulpmiddel in de moderne bedrijfswereld. Veel bedrijven zoeken daarom naar kennis om deze technologie effectief toe te passen. Door de snelle ontwikkelingen in dit vakgebied is het voor hen vaak moeilijk om bij te blijven en de mogelijkheden goed in te schatten. Om generatieve AI duurzaam en succesvol te integreren, is het cruciaal dat bedrijven de nodige kennis verwerven. VLAIO lanceert daarom deze opdracht om opleidingen rond generatieve AI te ontwikkelen en organiseren voor ondernemers en kmo-medewerkers.

Doelgroep 

De opdracht is gericht naar consortia van netwerkorganisaties en opleiders. Zij moeten voldoen aan deze criteria:

  • Beschikken over de nodige kennis van generatieve AI om de opleiding op korte termijn inhoudelijk vorm te geven.
  • Ervaring hebben in het uitwerken en organiseren van opleidingen gericht op kmo’s.
  • Een groot netwerk vertegenwoordigen van bedrijven, in het bijzonder Vlaamse kmo’s.

Opleidingsinhoud

De opleidingen moeten ingaan op vier zaken:

  1. Toepassingen van generatieve AI-tools
  2. Duurzame integratie van generatieve AI in ondernemingen
  3. Gebruik van AI-tools
  4. Voordelen, beperkingen en risico’s van generatieve AI

Belangrijke informatie

VLAIO mikt op korte en toegankelijke opleidingen in de taal van de ondernemer. De opleidingen moeten op korte termijn (enkele maanden) tot stand komen. Het aanbod moet daarbovenop applicatie-neutraal zijn en gericht op specifieke sectoren en rollen binnen kmo’s. De opleidingen zijn hands-on en bieden ruimte om te experimenteren met generatieve AI-tools. Opleidingen gericht op het gebruik van één specifieke generatieve AI-tool komen niet in aanmerking.

Elke dienstverlener kan maximaal één opleidingsvoorstel indienen. Het maximumbedrag per opleidingsvoorstel bedraagt 120.000 euro excl. btw. Het totaalbudget is maximaal 600.000 euro excl. btw. Deelnemers betalen minimaal 15% van de kostprijs als inschrijvingsgeld.

 

Interesse?

De gedetailleerde opdrachtomschrijving en gunningscriteria vind je in het bestek. De uiterlijke indieningsdatum is 20 augustus 2024 om 12 uur. 

Heb je meer info nodig? Kom dan naar de online infosessie op 26 juni om 10 uur. Inschrijven kan door te mailen naar wim.leurs@vlaio.be met de vermelding: “Infosessie VLAIO-2024-08-opleidingen-generatieve-A.I.”.

 

Delen: