Nieuwe oproep onderzoeksinfrastructuur hogescholen

Publicatiedatum
De nieuwe oproep voor financiële ondersteuning van nieuwe onderzoeksinfrastructuur of verbetering van bestaande infrastructuren is gelanceerd. De infrastructuur moet aan de hogeschool onderzoek faciliteren dat aansluit bij een van de volgende thema’s: digitalisering, circulaire economie/duurzaamheid, energie/klimaat, en gezondheid.
Enkele microscopen op een rijtje

Ontsluiten innovatiekennis

Hogescholen zijn een belangrijke actor binnen het Vlaamse innovatielandschap. Ze creëren nieuwe kennis en expertise die kmo’s kan helpen met praktijkgerichte uitdagingen. Via Blikopener zet VLAIO in op het ontsluiten van de innovatiekennis van hogescholen en op het versterken van de samenwerking tussen de hogescholen en bedrijven.

Bijna 3 miljoen euro voor onderzoeksinfrastructuur

Om het onderzoek door de hogescholen te versterken, zijn voldoende investeringsbudgetten in onderzoeksinfrastructuur nodig. Minister Jo Brouns wil daarom werk maken van een volwaardig subsidie-instrument voor de financiering van onderzoeksinfrastructuur. 

Oproep staat open

De nieuwe oproep voor financiële ondersteuning van nieuwe onderzoeksinfrastructuur of verbetering van bestaande infrastructuren is gelanceerd. De infrastructuur moet aan de hogeschool onderzoek faciliteren dat aansluit bij een van de volgende thema’s:

  • digitalisering
  • circulaire economie/duurzaamheid
  • energie/klimaat
  • gezondheid

Deadline voor aanvraag: 14 september

De Vlaamse Regering heeft een budget van bijna 3 miljoen euro ter beschikking gesteld. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van middelen uit het Europees Herstelfonds. Hogescholen kunnen tussen 1 september 2022 en 14 september 2022 een aanvraag indienen.

Alle informatie over deze oproep:

Logo Europese Unie