Nieuwe opdracht vergroeningsscans voor expertisebureaus energie

Publicatiedatum
Om de vergroening van de warmtevraag in de industrie en de elektrificatie van industriële processen te versnellen, wil VLAIO een aantal energiestudiebureaus aanduiden die een beperkte en gefocuste scan rond dit thema aanbieden.

Belang van vergroening

De Vlaamse regering zet sterk in op een duurzamer energieverbruik van Vlaamse bedrijven. Bedrijven kunnen begeleiding en investeringssteun krijgen om hun productieprocessen minder afhankelijk te maken van fossiele brandstoffen en dus klimaatvriendelijker én goedkoper. VLAIO wil via het Impulsprogramma deze transitie versneld realiseren.

In het Impulsprogramma is er ook een luik ‘adviesverlening op maat’. Hierbinnen kan gericht begeleiding worden geboden aan 1 of enkele samenwerkende bedrijven bij de implementatie van marktklare technologische mogelijkheden en het scherp stellen van de business case. Deze opdracht speelt daar concreet op in.

Opdracht vergroeningsscans

VLAIO wil met deze opdracht via gespecialiseerde (ingenieurs)bureaus voorzien in een neutrale technologische analyse, implementatie-advies en financiële doorrekening van een vergroeningsproject bij ondernemingen.

In een eerste fase wenst VLAIO 2 miljoen euro te verdelen over maximaal 10 dienstverleners. Deze dienstverleners zullen – aanvankelijk aan hun eigen klantenbestand – een beperkte en gefocuste scan rond vergroening aanbieden.

Aan elke deelnemer binnen de raamovereenkomst zullen telkens 5 thematische business case worden toegewezen. Eens de 5 cases zijn opgestart bij ondernemingen, kunnen de volgende 5 cases aangevraagd worden. De werving van de bedrijven is een taak van de opdrachtnemer.

De opdracht is een mededingingsprocedure met onderhandelingen met Europese bekendmaking en de raamovereenkomst zal 4 jaar lopen. VLAIO streeft ernaar om de opdracht te starten op 1 december 2023.

Stel je kandidaat voor de nieuwe opdracht vergroeningsscans!

Via e-procurement vind je alle informatie over de opdracht vergroeningsscans en hoe je je kandidaat kan stellen terug.

Belangrijke data voor kandidaten zijn:

  • Woensdag 7 juni 2023 10:00 am: deadline inschrijving infosessie
  • Vrijdag 9 juni 2023 10:00-11:00 am: infosessie nieuwe opdracht (online)
  • Vrijdag 10 juli 2023 10:00 am: deadline indiening fase 1: eerste selectie

Contact

Om je in te schrijven voor de infosessie, stuur een mailtje naar els.demaeseneer@vlaio.be. Na je inschrijving, ontvang je een teams-link om de infosessie bij te wonen.

Neem voor vragen over de opdracht, contact via helen.gallagher@vlaio.be.

Delen: