MyMachine valt in de prijzen

Publicatiedatum
MyMachine doet kinderen en jongeren dromen en ondernemen. Op het wereldcongres 'Reimagine Education' won dit onderwijsproject de hoofdprijs uit meer dan 1000 innovatieve onderwijsprojecten.

MyMachine hoogtepunt van de dag

MyMachine werd uit meer dan 1000 innovatieve onderwijsinitiatieven geselecteerd om zich voor te stellen op het wereldcongres Reimagine Education in Philadelphia. Hier werd deze week dit unieke onderwijsproject toeglicht voor meer dan 600 deelnemers uit onderwijs en industrie. Zo zat onder andere Harvard, Stanford, MIT, London School of Economics, Google, Microsoft, Amazon, Cisco, IBM, Adidas, Deloitte, 42 Silicon Valley en Goldman Sachs in het publiek. Op de concluderende sessie van de eerste dag van de conferentie, is MyMachine aangehaald als "Highlight of the day”. En het project won uiteindelijk ook de Reimagine Education Presence Learning Award: Gold Winner 2018 van een 168-koppige internationale jury. Een zeer geslaagd congres dus!

MyMachine doorstaat de test

De internationale jury kreeg de opdracht de initiatieven te toetsen aan deze 3 centrale vragen:

  • Is het innovatief?
  • Is het schaalbaar?
  • Kan je met data bewijzen dat het project een impact heeft?

MyMachine heeft die toets met verve doorstaan en wint van meer dan 1.000 andere initiatieven uit 45 landen wereldwijd. MyMachine wordt door deze jury geëerd voor haar wereldwijde bijdrage aan de noodzakelijke innovatie in onderwijs die wereldwijd nodig is, waarbij nieuwe modellen zich opdringen.

Onderwijs van de toekomst is project-gebaseerd

MyMachine brengt een unieke samenwerking tussen alle onderwijsniveaus en toont hoe de toekomst ligt bij project-gebaseerd-onderwijs, waarbij studenten zélf aan het stuur gaan zitten van hun eigen leerproces. MyMachine engageert op innemende wijze het ondernemerschap, de creativiteit, de samenwerking en het respecteren van elkaars talenten bij alle deelnemende studenten. De jury drukte verder haar wens uit “dat MyMachine hopelijk in de nabije toekomst nog sneller kan doorgroeien naar meer landen, om haar impact nog verder te vergroten”.

MyMachine is hiermee de allereerste Belgische organisatie die deze belangrijke internationale erkenning in de wacht sleept.

MyMachine wint hoofdprijs

Delen: