Met jouw onderneming tramsporen fietsveilig maken? Neem deel aan deze workshop

Publicatiedatum

Fietsers komen met hun fietsbanden vaak in tramsporen terecht, waarbij ze vallen met letsels tot gevolg. Daarom kondigde De Lijn via een overheidsopdracht aan op zoek te zijn naar ondernemingen die een oplossing willen ontwikkelen om tramsporen fietsveilig te maken. Geïnteresseerd? Neem deel aan de workshop op donderdag 6 juni.

Waarover gaat dit project? 

Fietsers komen geregeld met hun fietsbanden in de tramsporen terecht. Soms vallen zij met letsels tot gevolg. De doelstelling van het project “Fietsveilige tramsporen” is om een oplossing te vinden voor veilige overgangen over de tramsporen voor fietsers. Denk bijvoorbeeld aan een aanvulling of toevoeging aan de tramsporen zodat het kruisen op hetzelfde niveau als het loopvlak kan gebeuren. De tramsporen moeten berijdbaar blijven voor de tram, zonder veel bijkomende onderhoudstaken voor De Lijn.

Wat houdt de opdracht in?

In dit pre-commercieel aankooptraject zullen in een gefaseerde aanpak een aantal prototypes getest kunnen worden, waarna De Lijn via een nieuwe opdracht kan overgaan tot de aankoop van een oplossing. Volgende fases zijn voorzien:

  1. Beoordeling concepten
  2. Labotesten op geverifieerd ontwerp
  3. Veldtesten op prototype

Neem deel aan de workshop

Geïnteresseerde partijen kunnen deelnemen aan een workshop op donderdag 6 juni bij De Lijn in Gent, waarbij de vervoersmaatschappij de opdracht zal toelichten en bespreken met de deelnemers. De input van de deelnemers zal verwerkt worden in de opdrachtdocumenten voor verspreiding in een volgende fase. In de workshop zullen deelnemers ook onderling kunnen overleggen om samenwerking te faciliteren. 

Inschrijven voor de workshop is verplicht. Hoe je kan inschrijven, vind je in de aankondiging van de opdracht in e-procurement.

Delen: