Mei-maand is ALGEN maand

Publicatiedatum
Tijdens het lanceringsevent op 30 april in InnovOcean in Oostende riep Minister Hilde Crevits mei uit tot de tot de ALGEN maand. Zo toont Vlaanderen hoe dicht het - via relevante onderzoeken en ontwikkelingen- al staat bij marktintroducties van algen. Er beweegt veel op het vlak van duurzame, gezonde, lokale eiwitten en andere voedingscomponenten. De grote diversiteit aan algen, en de groeiende kennis daarrond creëert heel wat nieuwe kansen voor Vlaanderen. Hoe kunnen we algen inzetten voor mens en dier? Hoe kunnen we voedingsstoffen in zeewieren en microalgen aanwenden in onze recepten en producten? Deze en andere technische vragen worden in mei overvloedig besproken met professionals en consumenten.
©ILVO
©Ilvo
minister Crevits

Algen kunnen een rol spelen in allerlei circulaire verhalen. Microalgen kunnen gekweekt worden  aan land,  op allerlei reststromen, ze groeien zelfs op sap uit gras of op mest.  De matchmaking welke producties hun toepassingen kunnen krijgen in welke sector is nog volop bezig. Een belangrijke uitdaging in onze regio is te komen tot een gecontroleerde en duurzame productie en verwerking van hoogkwalitatieve algenbiomassa, met een gekende samenstelling en preferentiële smaak. In de voedings- (en voeder-)sector klinken er eisen qua nutritionele eigenschappen en vooral ook qua smakelijkheid.

-
Minister Hilde Crevits
,
Vlaams minister voor Landbouw en Visserij, Innovatie en Economie
algen kweek zee
©EV-Ilvo

Delen: