Masterplan Ford Genk voltooid

Publicatiedatum
De Vlaamse overheid en Genk Green Logistics hebben een belangrijke stap gezet in de herontwikkeling van de voormalige Ford-site in Genk. Het doel is om een state-of-the-art logistiek complex te realiseren dat ruim 250.000 m² zal omvatten.

Klaar voor de toekomst

De voormalige Ford-site bestaat uit 3 afzonderlijk uitgegeven zones A, B en C. Onder regie van de Vlaamse Waterweg wordt op zone A een openbaar domein gerealiseerd en worden op zone C watergebonden logistieke activiteiten ontplooid. Zone B is gericht op logistiek met toegevoegde waarde, waarvoor Genk Green Logistics een uniek flexibel, grootschalig, multimodaal en duurzaam project zal realiseren.

Het door Genk Green Logistics nieuw te ontwikkelen logistieke gebouwencomplex zal een referentieproject zijn in duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit. Genk Green Logistics verwacht hiermee een breed scala aan gebruikers tot de site te kunnen aantrekken. 

Tegen 2020 zou het eerste gebouw operationeel zijn. Afhankelijk van de exacte invulling zal de uiteindelijke investeringswaarde van het project variëren tussen € 120 tot € 150 miljoen.