Marketing en Talent Masterclasses gelanceerd, de opvolger van Finance Masterclass

Publicatiedatum
Belgische start-ups lopen tijdens hun groei vaak tegen dezelfde uitdagingen aan. Kapitaal ophalen, een overtuigende marketingstrategie uitrollen en een complementair team samenstellen zijn de meest voorkomende. Via Birdhouse Masterclass helpen gevestigde topondernemers de jonge bedrijven op deze vlakken vooruit. Naast de al beschikbare Masterclass rond finance biedt het online leerplatform twee nieuwe lesreeksen aan: Marketing en Talent.

Al meer dan 3800 start-ups nemen deel!

Birdhouse Masterclass is een initiatief van Birdhouse, de Belgische accelerator waar reeds meer dan 3800 start-ups zich voor inschreven. Uit rondvraag onder deelnemers bleek dat de grootste pijnpunten voor start-ups vooral liggen op het gebied van fundraising, marketing, sales en het aantrekken van talent. Om op die vlakken nog meer ondersteuning te kunnen bieden, ook aan ondernemers die niet aan de accelerator deelnemen, lanceerde het bedrijf in januari zijn eigen online leerplatform.

Via de eerste lesreeks Finance Masterclass dompelden reeds meer dan 400 start-ups zich onder in de essentie van het financieel plan en het aantrekken van kapitaal. Nu kunnen jonge bedrijven ook online aan de slag met Marketing en Talent.

Essentiële lessen van ervaringsdeskundigen

De lesreeksen van Birdhouse Masterclass worden gegeven door echte ervaringsdeskundigen: Belgische ondernemers die zelf al één of meerdere succesvolle
start-ups uit de grond hebben gestampt. Zo toont Davy Kestens (Cake) hoe je investeerders overtuigt met een sterke pitch, waarop Pieterjan Bouten (Showpad) uitlegt hoe je een gunstige overeenkomst met hen onderhandelt. Leslie Cottenjé (Hello Customer) vertelt op haar beurt hoe je het juiste talent binnenhaalt en een coherent team opbouwt. Gilles Mattelin (Intuo) en Moos Tits (Qallo, Poppy) wijden uit over hoe je je start-up sterk in de markt zet en er een ware marketing- en salesmachine van maakt.

De sprekers vertellen over hun aanpak bij successen, maar delen ook de hordes die ze zelf hebben moeten overwinnen. Dat is belangrijk, zo stelt Vincent Jocquet (CFO Sentiance), een van de lesgevers: “Als founder ben je met heel wat zaken tegelijk bezig en is tijd je kostbaarste bezit. Door onze kennis te delen, kan je dus tijd winnen om in je bedrijf te stoppen. Zo maak je sneller groeistappen met je start-up, bijvoorbeeld door te weten hoe je een doordacht businessplan opstelt, een krachtige marketingstrategie uitrolt of het juiste talent aan je team toevoegt.”

Internationale ambitie

Hoewel de accelerator van Birdhouse slechts 27 start-ups per jaar bedient, laat het via Birdhouse Masterclass meer bedrijven proeven van zijn uitgebreide expertise en netwerk. Volgens oprichter Jan-Willem Callebaut blijft dat niet beperkt tot onze eigen landsgrenzen: “We zien deze lancering als pilot project, dat we in de toekomst ook internationaal willen uitrollen. We zijn ervan overtuigd dat de ervaringen, tips en praktische templates van bedreven ondernemers veel start-ups vooruit kunnen helpen. In samenwerking met internationale ondernemers kan dat recept zeker ook in het buitenland werken.”

Nu beschikbaar: Finance, Marketing en Talent Masterclass

De Masterclasses rond Finance, Marketing en Talent zijn vanaf nu beschikbaar op birdhousemasterclass.eu. Om de lancering van de twee nieuwste lesreeksen te vieren biedt Birdhouse Masterclass tijdelijk 20% korting bij aankoop van één of meerdere Masterclasses.

Het aanbod is geldig tot 7 mei a.s. Birdhouse Masterclass is een initiatief van Birdhouse en VLAIO, ondersteund door Belfius en VGD. Door het delen van expertise en waardevolle content helpen ze Belgische start-ups hun ondernemersactiviteiten een kickstart te geven, met explosieve groei als hoofddoel.

 

Birdhouse Masterclass: een initiatief van Birdhouse en VLAIO, ondersteund door Belfius en VGD

Birdhouse ondersteunt explosieve groei, van start-up naar scale-up, door het delen van kennis, expertise en door toegang te bieden tot een onschatbaar netwerk. Dat doet de onderneming met Birdhouse Accelerator en nu ook met Birdhouse Masterclass.

Belfius helpt Belgische talenten om van hun ideeën een succes te maken. De bank ondersteunt ondernemers in elke fase en biedt begeleiding bij de financiële uitdagingen die komen kijken bij het runnen van een zaak.

VGD is er voor start-ups, familiebedrijven en kmo's met ambitieuze groeiplannen. Als sparringpartner helpt de organisatie bij het verleggen van grenzen en het zoeken van antwoorden op de grote uitdagingen van nu en morgen.