Maakbedrijven lopen warm voor industrie 4.0-proeftuinen

Publicatiedatum
Benieuwd wat jouw maakbedrijf kan leren van de 17 industrie 4.0-proeftuinen van de Vlaamse overheid? Goed nieuws! Op 23 mei brengt VLAIO alle initiatieven samen tijdens het eerste publieke, gratis proeftuinevent op Advanced Engineering in Flanders Expo in Gent. Al meer dan 150 geïnteresseerden hebben zich geregistreerd.
Vakbeurs 'Advanced Engineering'
Vakbeurs 'Advanced Engineering'

Gratis toegankelijk proeftuinevent op 23 mei

In heel Vlaanderen stellen specialisten hun expertise ter beschikking in proeftuinen voor de maakindustrie. Met workshops, demo’s en events vertalen ze state-of-the-art technieken en inzichten naar de werkvloer. Op de vakbeurs 'Advanced Engineering' brengt VLAIO nu voor het eerst alle initiatieven samen tijdens een gratis toegankelijk proeftuinevent, op 23 mei van 13u15 tot 14u15 in Flanders Expo. Al meer dan 150 deelnemers hebben zich geregistreerd voor deze niet te missen infosessie.

Wil jij er ook bij zijn? Reserveer snel je plaats! 

Proeftuinen in actie

Vorig jaar gingen de eerste zeven industrie 4.0-proeftuinen van start. Onze VLAIO-filmploeg doorkruiste de afgelopen weken heel Vlaanderen, van Lommel tot Wielsbeke, op zoek naar de meest in het oog springende realisaties én concrete tips voor maakbedrijven. Het resultaat delen we in primeur tijdens de infosessie op 23 mei.

De VLAIO-filmploeg bij de proeftuin ‘Collaboratieve Werkcel 4.0’ in het Mobile Make Lab van Flanders Make.
De VLAIO-filmploeg bij de proeftuin ‘Collaboratieve Werkcel 4.0’ in het Mobile Make Lab van Flanders Make.

Daarnaast deelt professor Bruno Volckaert (UGent en imec) de meest relevante inzichten uit de proeftuin ‘Smart Maintenance’ van Flanders Make en imec. Niet te missen voor productiebedrijven die hun uptime willen maximaliseren zónder dat de onderhoudskosten de pan uit swingen.

Steunmaatregelen

Maakbedrijven met ambities op het vlak van industrie 4.0 kunnen rekenen op tal van steunmaatregelen om hun plannen te realiseren. Tijdens de infosessie geeft bedrijfsadviseur Matthias Marescaux een overzicht van de belangrijkste steuninstrumenten en de begeleiding die je daarvoor kan krijgen via de VLAIO bedrijfsadviseurs.

Geen zin om te wachten? Contacteer nu al een bedrijfsadviseur bij jou in de buurt.

Opnames op de site van Unilin in Wielsbeke voor de proeftuin ‘Conditioneel en predictief onderhoud’.
Opnames op de site van Unilin in Wielsbeke voor de proeftuin ‘Conditioneel en predictief onderhoud’.

Tipje van de sluier

Afgelopen maand schoot ook de tweede reeks van 10 industrie 4.0-proeftuinen uit de startblokken met een aanbod om u tegen te zeggen: van advies en begeleiding op het vlak van cybercrime tot goedkope alternatieven om je oude machinepark te digitaliseren. Ontdek het aanbod tijdens de infosessie op Advanced Engineering!

En verder…

Ook naast de VLAIO-infosessie heb je op Advanced Engineering volop gelegenheid om enkele industrie 4.0-proeftuinen te ontdekken. Absoluut niet te missen zijn de mobiele dronedemonstrator uit de proeftuin ‘Smart Connectivity’ en de unieke assemblagecel met een cobot en lichtprojectietechnologie uit de proeftuin ‘Collaboratieve Werkcel 4.0’.

Tot binnenkort op Advanced Engineering!