Luistertip: Podcast “Onverwacht Innovatief” over innovatie in en rond de Vlaamse overheid

Publicatiedatum

“Onverwacht Innovatief” is een podcast van Sandbox Vlaanderen over innovatie in en rond de Vlaamse overheid. In de vijfde aflevering hebben Mark Andries (administrateur-generaal VLAIO) en Goedele Van der Spiegel (administrateur-generaal Agentschap Natuur & Bos) het over wat verwacht wordt van een innoverende Vlaamse overheid en hoe ze hier als leidend ambtenaren op inspelen. Aflevering 4 gaat over een innovatieve oplossing die ontwikkeld werd met hulp van het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO). In aflevering drie geeft VLAIO adviseur Winnie Poncelet een inkijk in de living labs. 

Goedele Van der Spiegel (links) en Mark Andries (midden)

Aflevering 5:  Wat verwacht de samenleving? 

Mark Andries en Goedele Van der Spiegel vertellen hoe ze innovatie in het DNA van hun organisatie brengen en hoe ze met andere partners samen werken. Kan je als overheid grenzeloos innovatief zijn?

Aflevering 4: Innovatief aanbesteden

In deze aflevering vertellen Emmelien Bens van De Schommel en Sofie Debaere van Sport Vlaanderen over een innovatief project dat ze hebben laten ontwikkelen met de hulp van PIO, het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten.

Aflevering 3: Wat zijn living labs? 

Wat is een living lab? Hoe succesvol is dit instrument? En is het ook iets voor jou? In deze aflevering vertellen VLAIO adviseur Winnie Poncelet en ILVO onderzoeker Björn Possé je er alles over. 

 

Over de podcast en Sandbox Vlaanderen

Sandbox Vlaanderen schept een omgeving om veilig te experimenteren met innovatieve ideeën, producten en technologieën binnen de Vlaamse overheid. Onverwacht Innovatief is de podcast van Sandbox Vlaanderen over innovatie in en rond de Vlaamse overheid. In deze podcast maak je kennis met gedreven innovators. 

Alle afleveringen
 

 

Delen: