Lokaal Circulair. Doe-netwerk voor circulaire gemeenten

Publicatiedatum
De circulaire economie is een hefboom voor een welvarende, gezonde en koolstofneutrale samenleving. Wat betekent dat voor de rol van een lokaal bestuur? Vlaanderen Circulair zet een nieuw doe-netwerk voor circulaire steden en gemeenten op.

Algemene werking

De algemene werking van het doe-netwerk Lokaal Circulair staat open voor iedereen die mee timmert aan een circulaire economie via beleid, projecten of allerhande initiatieven op lokaal of bovenlokaal niveau. Sluit je hier aan op het doe-netwerk.

Begeleidingstraject: stel je kandidaat!

Naast de algemene werking, biedt het doe-netwerk een select aantal lokale besturen de gelegenheid om in een begeleidingstraject te stappen. Wens jij begeleiding op maat over het opmaken van een circulaire beleidsstrategie en/of het opzetten van een circulair pilootproject? Dan kan je binnen het traject aan de slag gaan onder professionele begeleiding van adviesbureaus Möbius en CircleEconomy. De deadline om jouw interesse door te geven voor een individueel begeleidingstraject is 21 juni 2022.

Verdiepen in Communities of Practice

Ten slotte, kan je binnen het doe-netwerk deelnemen aan een verdiepende werking rond drie thema’s. Voor deze zogenaamde Communities of Practice (CoP's) zal de focus liggen op monitoring van de lokale circulaire economie, circulair aankopen door lokale besturen en circulaire stadsontwikkeling. Wil je deelnemen aan één of meerdere CoP? Geef je voorkeuren door voor 31 augustus 2022.

Vlaanderen Circulair

Vlaanderen Circulair is het knooppunt en de inspirator voor de circulaire economie in Vlaanderen. Het is een partnerschap van overheden, bedrijven, middenveld en kenniswereld die samen actie ondernemen. De Vlaams minister van omgeving en de Vlaams minister van economie sturen dit partnerschap aan. Agentschap Innoveren & Ondernemen is één van de partners.