Language Industry Awards: TETRA-project MATCHeN valt in de prijzen!

Publicatiedatum
MATCHeN is een TETRA-project dat hulpverleners ondersteunt in hun communicatie met anderstaligen. Het project won 'beste taalproject'.

Wat zijn de Language Industry Awards?

Taal is overal en heeft overal impact. Om dat goed zichtbaar te maken reiken de taalprofessionals op initiatief van sectororganisatie 'De Taalsector' een keer per jaar hun oscars voor het beste taalwerk uit: de Language Industry Awards. Tijdens de zesde editie kwamen zowel tussen de genomineerden als tussen de winnaars kwamen veel belangrijke actoren in beeld, waaronder KU Leuven, VRT, UGent, VUB, UAntwerpen, het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) en HOGENT. De LIA’s werden dit jaar in vier categorieën uitgereikt: 

  • beste taaldienst
  • beste taalproject
  • beste taalpublicatie
  • beste event

Ontdek hier alle genomineerden.

TETRA-project MATCHeN bekroond

In de categorie beste taalproject ging MATCHeN na een spannende strijd met de award naar huis. MATCHeN is een TETRA-project dat hulpverleners ondersteunt in hun communicatie met anderstaligen: met een kennisplatform, een app en een e-learningmodule. MATCHeN behaalde 30% van de stemmen. Het platform is een samenwerking tussen Universiteit Gent, Vrije Universiteit Brussel en HOGENT, met financiële steun van VLAIO.

 

Wat is het TETRA-programma?

TETRA-projecten vertalen recent beschikbare kennis naar gevalideerde en direct bruikbare concepten of prototypes die inspelen op de noden van en/of nieuwe marktopportuniteiten bieden aan een ruime groep Vlaamse ondernemingen (kmo's) en/of non-profitorganisaties. Er is daarnaast ook een kennisdoorstroming naar opleidingen aan de hogescholen en geïntegreerde opleidingen aan de universiteiten. Alle info via vlaio.be/TETRA

 

Delen: