Lancering van vernieuwd BEL-COO programma

Publicatiedatum
Innoveer samen met ondernemingen uit Vlaanderen, Wallonië en/of Brussel en werk aan een transregionaal onderzoeks- of ontwikkelingsproject!

Het nieuwe BEL-COO programma is op 1 februari 2021 gelanceerd en is een vervanging én uitbreiding van BEL-SME programma.

Verneem alles over BEL-COO tijdens een webinar op 12 februari.
kaart van België

Wat is het BEL-COO programma?

Het BEL-COO programma is een initiatief van Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO, Vlaanderen),  SPW Recherche (Wallonië) en Innoviris (Brussel). Het richt zich tot Belgische ondernemingen die een gezamenlijk onderzoeks- of ontwikkelingsproject willen uitwerken met ondernemingen uit de andere Belgische Gewesten. 

Vervanging én uitbreiding van BEL-SME programma

Het BEL-COO programma vervangt het BEL-SME programma en breidt het tevens uit: BEL-SME was beperkt tot ontwikkelingsprojecten en richtte zich enkel op kmo’s. BEL-COO is toegankelijk voor zowel grote ondernemingen als kmo’s en laat zowel ontwikkelings- als onderzoeksprojecten toe. Bovendien zullen consortia continu projecten kunnen indienen in het BEL-COO programma in plaats van één maal per jaar in het BEL-SME programma.

Parallelle indiening

Ondernemingen die wensen deel te nemen aan een BEL-COO project vragen voor hun deel in het project steun aan via de bestaande steuninstrumenten in hun eigen regio. Bij een samenwerking tussen een Waals, Vlaams en Brussels bedrijf zal er dus een parallelle indiening zijn bij respectievelijk SPW Recherche, VLAIO en Innoviris. De regionale financieringsinstellingen organiseren een centraal overleg over het financieren van de projecten, maar behouden een decentrale financiering. Elke regionale overheid is dus verantwoordelijk voor de financiering van de ondernemingen uit de eigen regio.

Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) participeert met volgende programma’s: ontwikkelingsprojecten en onderzoeksprojecten

Vereisten voor BEL-COO consortia

Een BEL-COO projectconsortium dient te voldoen aan volgende vereisten:

  • Het projectconsortium bestaat ten minste uit twee ondernemingen van twee verschillende Belgische regio’s.
  • Geen van de deelnemende ondernemingen heeft een budget dat groter is dan 70% van het totale projectbudget.
  • Elke deelnemende onderneming voert O&O taken uit met een duidelijk technisch risico en participeert in de economische resultaten van het project (geen onderaannemersrelatie). 
  • Onderzoeksinstellingen kunnen deelnemen als onderaannemer of onderzoekspartner van de deelnemende bedrijven, maar niet als rechtstreekse begunstigde.

Meer info en webinar

Hier vind je alle info over dit nieuwe BEL-COO programma.  Ook kan je met al je vragen terecht tijdens een webinar op 12 februari om 14.00 u

Contact:
Patricia Menten
belcoo@vlaio.be
patricia.menten@vlaio.be
T +32 2 432 43 29

Affiche BEL-COO webinar