Lanceer bizLocator ook in jouw gemeente

Publicatiedatum
Hoe vinden ondernemers hun nieuwe bedrijfslocatie in jouw gemeente? De gratis tool bizLocator helpt ze op weg. Word ook partner van dit groeiende platform.
bizLocator promotie

Sterke dienstverlening voor lokale ondernemers

Als ondernemer is het niet makkelijk een goede bedrijfslocatie te vinden. Met bizLocator brengen we daar verandering in. In enkele kliks krijg je een overzicht van het aanbod bedrijfsvastgoed in Vlaanderen. Maar je kan ook heel gericht lokaal zoeken. 

bizLocator bundelt al meer dan 5.000 panden van meer dan 200 professionele aanbieders. Ondernemers kunnen via het platform ook rechtstreeks vragen stellen aan de aanbieder, de gemeente of aan VLAIO. Kortom, met deze gratis tool creëren we een sterke, nieuwe dienstverlening voor de Vlaamse ondernemer.

1 op 6 gemeenten neemt al deel

Inmiddels stapten al 60 gemeentebesturen en intercommunales mee in het project. Sinds begin 2019 kwamen steden Oudenaarde, Lier en Sint-Truiden en gemeenten Ham, Bredene, Lichtervelde, Maldegem, Destelbergen, Erpe-Mere en Sint-Lievens-Houtem aan boord. Ook op regionaal niveau is bizLocator actief. Intercommunales Leiedal, Igemo, Veneco, DDS en SOLVA werken al mee.

Integreer bizLocator op de website van jouw gemeente

Elke gemeente of regio die dit wenst kan een widget van bizLocator op haar website plaatsen. Geïnteresseerde ondernemers kunnen dan zoeken in het aanbod binnen die specifieke gemeente of regio. Zo hoeft de ondernemer zijn zoektocht maar op één plek aan te vatten.

Data voor jouw lokaal ruimtelijk-economisch beleid

Voor overheden is dit platform meer dan alleen ondernemingsvriendelijke dienstverlening. VLAIO wil met bizLocator ook een instrument ontwikkelen dat het ruimtelijk-economisch beleid ondersteunt. Zo krijgt een gemeente toegang tot het actueel overzicht van vraag en aanbod. Een gemeente kan daardoor betere beslissingen maken ten gunste van de ondernemer.

Is ook jouw bestuur geïnteresseerd in bizLocator? Neem contact op met VLAIO via bizlocator@vlaio.be!