Kaarttoepassing 'Ondernemen' in Geopunt is vernieuwd

Publicatiedatum
Op zoek naar een bedrijventerrein op een bepaalde locatie? Of zoek je een bedrijventerrein met een bepaalde oppervlakte? Geopunt is de centrale toegangspoort tot geografische overheidsinformatie. In de kaarttoepassing "ondernemen" vind je informatie over economie en ondernemen, bijvoorbeeld bedrijventerreinen, brownfieldconvenanten, Seveso inrichtingen en VKBO ondernemingen. De kaarttoepassing is nu gemoderniseerd en gebruiksvriendelijker gemaakt.
Via Geopunt kan je specifiek zoeken naar bedrijventerreinen

Wat is nieuw? 

Als je de kaarttoepassing Ondernemen opent, zie je meteen de nieuwe look and feel. De toepassing is gemoderniseerd en een pak gebruiksvriendelijker geworden. Vooral de functie ‘Specifiek zoeken’ profiteert hiervan. Deze functionaliteit laat toe om voor de oppervlakte en/of het gebied waarin je geïnteresseerd bent data op te vragen van bedrijventerreinpercelen, bedrijventerreinen en ontwikkelbare bedrijvenzones. Je kan ook nog meer details opvragen bij de resultaten van je zoekopdrachten, zoals adressen en gemeentegrenzen. Hiervoor worden data uit andere geselecteerde kaartlagen gebruikt.

In de vernieuwde toepassing kan je details voor een resultaat opvragen en bekijken. Je kan deze resultaten ook toevoegen aan je selectielijst, waardoor ze bewaard en gedeeld kunnen worden. De URL’s van kaartconfiguraties die gemaakt werden met de oude kaarttoepassing blijven werken.

 

'Ondernemen' in Geopunt

In de kaarttoepassing Ondernemen kan je in een set van kaartlagen eenvoudig zoeken naar informatie rond economie en ondernemen, zoals bedrijventerreinen, brownfieldconvenanten, Seveso inrichtingen en VKBO ondernemingen. VLAIO en Digitaal Vlaanderen sloegen de handen in elkaar om voor verschillende data zoekfuncties op te zetten. Op die manier kan je zelf opzoeken waar er bijvoorbeeld nog beschikbare bedrijventerreinen tussen 2 500 en 5 000 m² te vinden zijn, welke planningsinitiatieven rond bedrijventerreinen er op til zijn in bepaalde zones en wanneer de uitgifte van een bedrijventerrein wordt verwacht. 

Probeer de kaarttoepassing Ondernemen meteen uit!

 

 

Delen: