Interreg programma’s 2021-2027 in de startblokken

Publicatiedatum
De voorbije maanden werd door de Interreg secretariaten en de lidstaten hard gewerkt aan de inhoud van de nieuwe Interreg programma’s. Onderstaand schetsen we hoe ver de diverse programma’s staan met het afwerken van hun werkprogramma’s en kan je oordelen of jouw projectidee aansluiting vindt bij de gekozen prioriteiten.

Grensregio Vlaanderen-Nederland

Een “99% versie” van het programma werd online gepubliceerd. Als alles volgens plan verloopt, wordt het werkprogramma weldra ter validatie voorgelegd aan de Vlaamse en Nederlandse Regering. Vermoedelijk kan het programma dan eind januari/begin februari 2022 ingediend worden ter goedkeuring door de Europese Commissie. 

Euregio Maas-Rijn

Het ontwerp programma raakt stilaan ook afgewerkt op technisch vlak. De publieksversie dateert nog van november 2020 maar de inhoud ervan is nog steeds actueel. 

Frankrijk Wallonië Vlaanderen

Een geactualiseerde ontwerpversie werd op 2/12/2021 gepubliceerd in het kader van de publieke consultatie die voor dit programma loopt tot 7/1/2022. 

Noordzee Regio

Een ontwerpversie van het programma werd online gepubliceerd. Op de website van het programma vind je tevens informatie over de programmaregels (fact sheets), toegang tot het online monitoring systeem,…  

Noordwest-Europa

Programma: een ontwerpversie en de meest recente info vind je online.  

Interreg Europe

Een definitieve ontwerpversie van het programma is inmiddels beschikbaar. Het werkprogramma ligt momenteel voor ter validatie door de deelnemende Lidstaten. Het plan is om het programma begin januari 2022 bij de Europese Commissie te kunnen indienen voor goedkeuring.

Urbact

Het ontwerpprogramma ligt momenteel voor ter validatie door de deelnemende lidstaten. De publieksversie dateert inmiddels van juli 2021 maar is nog steeds actueel. Het plan is om het programma begin januari 2022 bij de Europese Commissie te kunnen indienen voor goedkeuring. 
 

Via het overzicht op de webpagina ‘Interreg-programma’s in Vlaanderen’ ben je meteen mee met de laatste info. Algemene informatie over het indienen en uitvoeren van een Interreg project kan je steeds vinden op de VLAIO-webpagina over Interreg. Je vindt er ook een actueel overzicht van de lopende projectoproepen. 

Delen: