Interreg Noordzeeregio volle koers vooruit!

Publicatiedatum
Binnen Interreg Noordzeeregio is het alle hens aan dek voor de nieuwe programmaperiode. Wist je dat het programmagebied stevig wordt uitgebreid waardoor onder meer onze 2 transnationale programma’s (Noordzeeregio en Noordwest-Europa) nu geheel Vlaanderen zullen afdekken? En dat er recent nog een oproep werd gelanceerd voor lopende projecten?
zee

Het programma en de betrokken lidstaten bereiden momenteel de programmaperiode 2021-2027 voor. De inhoud van het nieuwe operationele programma krijgt stilaan vorm en ook de administratieve aspecten worden uitgewerkt. We hopen binnenkort meer informatie te kunnen geven over de inhoud van het nieuwe programma. 

Deze besprekingen boden ook de kans om het programmagebied opnieuw te bekijken. In Vlaanderen nemen we er Limburg en Vlaams-Brabant bij waardoor het programmagebied nu geheel Vlaanderen afdekt. Ook Nederland voegde enkele gebieden toe, waardoor ook Nederland zich nu volledig binnen Noordzeeregio bevindt. Frankrijk tenslotte zal voor het eerst deelnemen aan Interreg Noordzeeregio, via de toetreding van Normandië, Bretagne en Hauts-de-France. We kijken met veel plezier uit naar de samenwerking met  projectpartners uit deze nieuwe regio’s.

Intussen werd er voor de lopende projecten een laatste oproep gelanceerd. Lopende projecten kunnen binnen deze oproep een voorstel indienen voor nieuwe activiteiten, nieuwe projectpartners, pilots in nieuwe gebieden,… Deze dienen binnen de scope te passen van het huidige project, maar dienen wel een duidelijke meerwaarde te hebben. De call wordt afgesloten op vrijdag 19 maart 2021. Heeft u hierover vragen, dan kan u terecht bij het nationale contactpunt voor Interreg Noordzeeregio.