Innoveren 'op maat' dankzij subsidies van WSE

Publicatiedatum
Momenteel lopen er via het departement Werk en Sociale Economie (WSE) twee subsidieoproepen die zich specifiek richten op innovatie-opportuniteiten bij maatwerkbedrijven, maatwerkafdelingen of lokale diensteneconomie-initiatieven.
seamstress

Momenteel lopen er via het departement Werk en Sociale Economie twee subsidieoproepen die zich specifiek richten op innovatie-opportuniteiten bij maatwerkbedrijven, maatwerkafdelingen of lokale diensteneconomie-initiatieven.

Oproep innovatieproject bij sociaal ondernemen (4 deadlines)

Ben jij een maatwerkbedrijf, maatwerkafdeling of lokale diensteneconomie initiatief en wil je innovatief aan de slag binnen je bedrijf?

Dan kun je een financiële tussenkomst krijgen voor innovatieprojecten. Deze tussenkomst kan je zowel voor loonkosten als voor werkingskosten krijgen. Je hoeft hier niet alleen mee aan de slag. Ook binnen een samenwerkingsverband kan je in aanmerking komen. De subsidie bedraagt 70% van de aanvaarde projectkosten met een maximumsteun van 50.000 euro. In 2019 zijn er vier indieningsperiodes, de huidige loopt tot 15 april 2019. 

Eenmalige oproep voor aanwerven innovatiemanager (deadline 31 mei)

Wil je als maatwerkbedrijf een creatieve, innovatieve en open bedrijfscultuur introduceren in jouw organisatie maar ontbreekt nog de nodige kennis en expertise? 

Het aanwerven van een innovatiemanager kan helpen. Het departement lanceert daarom een eenmalige oproep voor alle erkende maatwerkbedrijven en (onderlinge) samenwerkingsverbanden om innovatie-expertise in te winnen via een aanwerving. De subsidie bedraagt 50% van bruto loonkost van de medewerker voor een looptijd van 1 jaar (12 maanden) met een maximum van 40.000 euro. De deadline voor aanvraagdossiers is 31 mei 2019.

Alle oproepen vind je terug via de website www.socialeeconomie.be