Innoveren met koelkledij voor Tokio 2020

Publicatiedatum
De Vlaamse overheid laat via BikeValley koelkledij ontwikkelen voor onze topsporters die aan de Olympische Spelen in het hete Tokio deelnemen.

Optimale kledij voor het hete Tokio

De voorbereidingen voor de Olympische en Paralympische Spelen in 2020 zijn volop aan de gang. De temperatuur en vochtigheidsgraad in Tokio zullen voor de topsporters een extra uitdaging vormen. In de Japanse hoofdstad worden namelijk temperaturen boven de 30 graden en een vochtigheidsgraad van meer dan 70 procent verwacht. Het wordt dus essentieel voor de sporters om voor, tijdens en na de prestaties af te koelen. 

Door innovatieve uitrusting te voorzien die beter is dan wat er vandaag te verkrijgen is, helpen we onze sporters topprestaties te leveren en zorgen we bovendien voor een competitief voordeel.

 

Cold2Gold

Sport Vlaanderen heeft samen met het Programma voor Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) beslist om een consortium 'Cold2Gold' op te starten. BikeValley, het innovatief bedrijfsnetwerk voor de Vlaamse wielerindustrie, zal daarbij de trekkersrol op zich nemen. Voorts wordt er samengewerkt tussen de Limburgse bedrijven Bioracer en Naqi, de VUB, Devan Chemicals uit Ronse en het Nederlandse Inuteq.

 

Innoverende projecten realiseren voor de Vlaamse publieke sector?

Als grote onderneming, kmo, start-up of ontwikkelaar kun je dat nu veel makkelijker. Want Vlaanderen zet via het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) nu nog meer in op innovatie. Om die innovatie te realiseren, hebben we ook de creativiteit van jouw bedrijf nodig. Meer info vind je hier.