Hoe kan je als kmo een krachtige en duurzame leercultuur ontwikkelen?

Publicatiedatum
Vorig jaar lanceerden we een tender om levenslang leren te verankeren bij ondernemingen. Het traject "lerende organisatie" van SyntraPXL werd hiervoor geselecteerd. Dit traject helpt kmo's om hun leer- en innovatievermogen te vergroten. In dit filmpje delen twee bedrijven hun ervaring met het traject, United Experts en Auva.

Leercultuur

SyntraPXL nam de uitdaging aan en ging in op de tender van VLAIO. Doel was om ondernemingen methodieken aan te reiken om een echte leercultuur te installeren zodat de werknemers haast spontaan bereid zijn om bij te leren. Door de coronacrisis werd het project even uitgesteld maar in december 2021 werd het project succesvol afgerond.

Benieuwd wat de ondernemers er zelf van vonden? Silvio Giovannelli van adviesgroep United Experts en Raf Coomans van Auva getuigen over wat een lerende organisatie voor hen betekent, hoe ze het traject ervaren hebben, en wat ze meenemen naar de toekomst toe. 

 

Wil je meer informatie over dit traject?

Neem gerust contact op met Marjoleine Drieskens (marjoleine.drieskens@syntrapxl.be) of Wouter Steegmans (wouter.steegmans@syntrapxl.be).

 

Op zoek naar coaching, advies of begeleiding op maat van jouw bedrijf?

De expertise van de partners in het VLAIO Netwerk helpt jouw mee op weg. Wil je ook een echte leercultuur installeren in jouw onderneming? Zoek je een klankbord voor je plannen, of wil je jouw netwerk uitbouwen? Duik dan snel in de schat aan individuele- of groepstrajecten van het VLAIO Netwerk! 

Snel naar de expertisedatabank