Hele wereld leert met robots opereren in Melle

Publicatiedatum
Op 18 september opende de Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport in aanwezigheid van 400 gasten de nieuwe Orsi Academy langs de E40 in Melle. Jaarlijks kunnen er zo’n 3.500 chirurgen zich bekwamen in de robotchirurgie.
Orsi Academy gebouw

Het oude trainingscentrum dat sinds 2013 gehuisvest was in de gebouwen van de Proefhoeve kon niet langer beantwoorden aan de noden uit de sector en een nieuwbouw drong zich op. Met de steun van EFRO werd een nieuwe infrastructuur van 5.500 vierkante meter gebouwd. Deze huisvest de allernieuwste technologieën. Doordat de Orsi Academy binnen de robotchirurgie tot de absolute wereldtop behoort, trekt het centrum chirurgen van over de hele wereld aan die in Melle hun vaardigheden komen bijschaven.

Dit project kwam tot stand met de steun van EFRO. De doelstellingen van de ORSI Academy sluiten naadloos aan bij het EFRO-programma. Binnen ORSI wordt immers een samenwerking tussen kennisinstellingen (UGent en KUL) en bedrijven (o.a.Medtronic en Intuitive) opgezet met het oog op verdere ontwikkeling van innovatieve toepassingen, in dit geval toepassingen voor robot- en minimaal invasieve chirurgie.

ORSI beschikt over een uitgebreide en wereldwijd gerenommeerde expertise op dit vlak. De steuntoekenning van EFRO en Vlaanderen aan dit project betekent niet alleen een erkenning van deze expertise in een voor Vlaanderen heel belangrijk domein als gezondheidszorg, maar geeft tevens een stimulans aan de verdere uitbouw ervan. 

Orsi Academy ontving hiervoor een subsidie van 5,9 miljoen euro EFRO-steun. Kom hier meer te weten over ORSI.

Delen: