Grote prijs voor 'Petit Melo' van Kortrijkse Chocolatier Vandenbulcke

Publicatiedatum
De praline 'Petit Melo' kreeg zilver voor 'meest innovatieve nieuwe product' op de prestigieuze ISM-vakbeurs in Duitsland, één van de belangrijkste vakbeurzen voor chocolade en zoetwaren. Proficiat!
Vandenbulcke bedrijfsleiders met hun bekroonde nieuwe praline

De klassieke melo-cake als moderne praline

De nieuwe praline 'Petit Melo' kaapte zilver weg uit maar liefst 189 deelnemers in de categorie 'New Product Showcase'. Het succes is te verklaren door de revival van de klassieke melo-cake. Tot nu toe waren ambachtelijke melo-pralines slechts beperkt verkrijgbaar. Chocolatier Vandenbulcke maakt nu van de klassieke melo-cake een voor iedereen beschikbare kleine praline in vier smaken: framboos, hazelnoot en vanille met melkchocolade of pure chocolade. Deze productinnovatie kreeg steun van VLAIO via een ontwikkelingsproject

Het lijkt simpel maar dit is het gevolg van doordacht en grondig product- en projecttechnisch onderzoek naar een stabiel product dat ook nog eens op grote schaal te vervaardigen is. En niet te vergeten, ook heel lekker smaakt!
Marianne Claessens
Marianne Claessens
VLAIO projectadviseur

Alleen duurzame en verantwoorde chocolade

Vandenbulcke Chocolatier is een derde generatie familiebedrijf dat sinds haar oprichting in 1949 al meer dan een miljoen kilo chocolade verkocht. Het bedrijf zet steeds meer in op het gebruik van alleen duurzame en verantwoorde chocolade. Zo is de verpakking naast mooi en modern ook 100% recycleerbaar en ecologisch is. Alle duurzame initiatieven die deze Kortrijkse onderneming neemt voor het product, het milieu, de mens en de maatschappij bundelt de chocolatier onder de noemer 'Bulckies World'.

Jelle Vandenbulcke
De ISM-beurs is voor ons en voor de chocoladewereld een van de belangrijkste evenementen van het jaar. Het is de bekroning van het harde werk dat ons team in 2019 heeft verzet. En het bevestigt dat onze strategie rond kwaliteit en duurzaamheid van het product en de wereld errond de juiste beslissing is.
Jelle Vandenbulcke
CEO Vandenbulcke Confiserie
 

Krijg steun voor jouw ontwikkelingsproject

Ben jij ook een ondernemer die ook voor een grote vernieuwing staat, vol risico’s en uitdagingen? Dan ben je vast op zoek naar extra financiën. Die kan je krijgen via onze populaire subsidie voor ontwikkelingsprojecten. Onze steun kan jouw duurzame groeiplannen versterken, en misschien zelfs versnellen. Kom hier te weten of je in aanmerking komt, en dien zelf je aanvraag digitaal in.