Gratis online lessenreeks: digitaal ondernemen in de creatieve sector

Publicatiedatum
SYNTRA Vlaanderen, Flanders DC, het Cultuurloket, Mediarte en het Sociaal Fonds Podiumkunsten bundelen de krachten om deze gratis interactieve online lessenreeks aan te bieden aan creatieve ondernemers.

Bevraging bij creatieve ondernemers naar prioritaire competenties

SYNTRA Vlaanderen, Flanders DC, het Cultuurloket, Mediarte en het Sociaal Fonds Podiumkunsten vroegen het Gentse onderzoeksbureau Mpiris om de prioritaire competenties voor de toekomst af te bakenen. De studie, die meer dan dertig ondernemers, bedrijven en organisaties bevroeg, leverde zes prioriteiten op voor competentieontwikkeling in de sector waaronder ‘Strategieën voor het vermarkten van online consumptie’ en ‘Online marketing en verkoop’.  

Om onze creatieve ondernemingen te helpen deze 2 competenties te ontwikkelen, bundelden ze opnieuw de krachten. Deze online videoreeks met digital marketing experte Clo Willaerts is het resultaat. 

Voor wie zijn deze lessen?

Deze online lessenreeks is gericht op kunstenaars en creatives, maar is ook geschikt voor een breder publiek. Meer bepaald voor al wie werkt in een creatieve sector, bijvoorbeeld als podiumkunstenaar, juweelontwerper, een klein theatergezelschap, muziek- of game-producer, audiovisueel freelancer, tekstschrijver, … De online opleiding is gericht op starters of flexwerkers, voor grotere organisaties is het een interessante  tool om beter te communiceren met een communicatiebureau. 

Waar kan ik deelnemen?

Heel eenvoudig. De lessen zijn te vinden op dit Youtube-kanaal. Je kan voor ondersteuning terecht bij een interactieve Facebook learning group.

Partners

Deze online opleiding is een initiatief van SYNTRA Vlaanderen samen met Flanders DC, het Cultuurloket, Mediarte en het Sociaal Fonds Podiumkunsten. Met steun van de Vlaamse overheid.