Goede start voor burgemeesters en schepenen

Publicatiedatum
Ruim 800 lokale bestuurders zetten op 21 januari de nieuwe legislatuur feestelijk in. Op de infomarkt konden ze ook het aanbod van VLAIO ontdekken.

De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en het Agentschap Binnenlands Bestuur nodigden de kersverse colleges van burgemeester en schepenen uit. In de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen volgden ze een debat met onder andere Liesbeth Homans, Vlaams minister van binnenlands bestuur, en Wim Dries, voorzitter van de VVSG. Basketbalspeelster Ann Wauters sloot daarna aan met haar persoonlijke ervaringen over de dynamiek van goed teamwerk.

Themakorven

Tijdens een tiental themakorven konden de aanwezigen inspiratie opdoen voor de nieuwe bestuursperiode. Ook economische en innovatieve thema’s kwamen daarbij aan het woord. Zo toonden onder meer Roeselare, Knokke-Heist en Gent hun initiatieven rond smart cities. De burgemeesters van Aalst en Ronse illustreerden hun acties om economische activiteiten te verweven in de stadskern. Download de presentaties van deze themakorven.

De stand van VLAIO op de startdag
De stand van VLAIO op de startdag

Infomarkt

De standen van de infomarkt vulden verschillende partners met hun aanbod. Ook de relatiebeheerders lokale besturen van het Agentschap Innoveren & Ondernemen waren aanwezig. Ze gaven meer inzicht in onze gedeelde raakvlakken: detailhandel, smart city, ambulante handel, … Je ontdekt ze ook op deze website (www.vlaio.be/lokalebesturen).

De welkomsdoos
De welkomsdoos van VVSG

Delen: