Gezocht: expertise in Natural Language Processing voor de Vlaamse Infolijn

Publicatiedatum
We zoeken ondernemingen en onderzoeksgroepen met kennis en ervaring omtrent AI en/of Data Science om deel te nemen aan een marktconsultatie i.v.m. een oplossing voor de Vlaamse Infolijn.

Voor het project Infolijn 1700 ondersteund door artificiële intelligentie nodigt Departement EWI samen met Informatie Vlaanderen en Verhaert New Products & Services ondernemingen en onderzoeksgroepen uit met kennis en ervaring omtrent Artificiële Intelligentie (meerbepaald Natural Language Processing – NLP) en/of Data Science om deel te nemen aan een marktconsultatie.

Doel project

Binnen Informatie Vlaanderen is de afdeling Informatiekanalen verantwoordelijk voor de Vlaamse Infolijn, het generieke contactpunt voor de doelgroepen van de Vlaamse overheid (burgers, bedrijven, organisaties), bereikbaar via telefoon, website, mail en chat.

Informatie Vlaanderen wil de huidige communicatiestroom tussen de klant en de overheid (hier: Infolijn/Contactcenter) beter begrijpen en sturen, terwijl deze plaatsvindt. Via aanwending van modules van Artificiële Intelligentie (AI) wil men de contactenstroom, waar mogelijk en relevant, inhoudelijk - en instant - interpreteren en manipuleren met de bedoeling de dienstverlening te automatiseren, ongeacht het kanaal waarlangs de vraag binnenkomt.

Het doel is om in een eerste fase bijkomende kennis te verwerven, en meer bepaald:

  • een concrete, implementeerbare visie hoe ze op inventieve en innovatieve wijze de beschikbare artificiële intelligentie kunnen inpassen in de specifieke context van het Contactcenter / Infolijn / Redactie en Contentbeheer.
  • de mogelijke oplossingen vanuit de markt objectief te vergelijken en inzicht te krijgen in relevante en haalbare combinaties van deeloplossingen.

Waar en wanneer?

De marktconsultatie gaat door op woensdag 12 juni 2019, 12:00 tot 17:00, in het VAC Virginie Loveling, Koningin Maria Hendrikaplein 70, 9000 Gent. Van 12:00 tot 12:30 worden een broodjeslunch voorzien voor wie zich daarvoor aanmeldt.

Inschrijven

Meer informatie en een inschrijfformulier voor deze sessie vindt u hier.