Gemeente Boom gaat virtueel

Publicatiedatum
Door de Boomse winkelstraten wandelen, shoppen in je favoriete winkel of een stukje Tomorrowland beleven: het zijn maar enkele van de mogelijkheden die worden aangeboden met de tool ‘Beleef Boom’. Via smartphone of laptop maak je kennis met alle facetten van de Rupelgemeente.
Interactieve app

Het gemeentebestuur ontwikkelde een interactieve website en app die bewoners en bezoekers een overzicht geeft van wat er in Boom te beleven is.

Om de hedendaagse klant een antwoord de bieden op de zoektocht naar meer beleving kan je via de app en website een virtuele toer maken langs de mooiste plekjes van Boom. Je vliegt of fietst met je computer of smartphone langs heel wat plaatsen, waar je telkens ook meer informatie over kan lezen in de app en website. Je vindt er een uniek overzicht van de Boomse handelaars met praktische informatie en een 360°-foto van de zaak. Zo kan je makkelijk zien welke winkels er in Boom te vinden zijn, wanneer ze open zijn en welke acties ze momenteel organiseren. 

Het doel is simpel: meer handel, meer mensen en meer beleving in Boom brengen. We hebben deze legislatuur al veel stappen gezet om onze handelskern te versterken, maar met deze tool gaan we nog een stap verder dan de normale maatregelen.

Jeroen Baert
Burgemeester

De app is ook gekoppeld met een klantengetrouwheidssysteem. Voor elke aankoop die je doet bij een handelaar die aangesloten is, kan je punten en winstkansen sparen. Je spaart zowel voor acties van de winkel zelf, als voor acties die door het gemeentebestuur georganiseerd worden. 

Dit project kwam tot stand met de steun van EFRO. De gemeente ontving hiervoor een subsidie van 153.600 euro. 

Delen: