Gebruikt jouw lokaal bestuur Microsoft Exchange? Check op hacking!

Publicatiedatum
Naar aanleiding van actieve meldingen van hacking incidenten bij enkele lokale besturen vraagt de Vlaamse overheid aan besturen die gebruik maken van een Microsoft Exchange server om dringend na te gaan of er niet werd ingebroken op hun computersystemen.
microsoft keyboard

Belangrijk bericht vanwege het Crisiscentrum van de Vlaamse overheid

Een systeemkwetsbaarheid in Exchange, de veelgebruikte mailsoftware van Microsoft, heeft wereldwijd voor problemen gezorgd. Van die kwetsbaarheid wordt ook misbruik gemaakt door andere cybercriminelen. Snel reageren bij een inbraak op uw computersystemen is dus van groot belang.

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) publiceerde reeds op 3 maart een advisory waarin wordt aanbevolen om prioriteit te geven aan het installeren van updates op de externe Exchange-servers. Je kan dit advisory hier vinden.

Ook kan je best samen met je dienstenleverancier zo snel mogelijk de nodige correctieve acties (patching) ondernemen om je systemen veilig te stellen.

Is jouw infrastructuur al geïmpacteerd door een hack?

Het Crisiscentrum van de Vlaamse overheid adviseert je om bij bevestigde inbraak ook andere systemen onmiddellijk na te kijken en alvast paswoorden van beheer- en systeemaccounts aan te passen. Bekijk met jouw dienstenleverancier welke verdere stappen nodig zijn.

 

Nieuwe website gidst je naar de #digitaletoekomst  

Vandaag investeren we in het ondernemerslandschap van morgen. Het door de Vlaamse overheid gesteunde aanbod rond digitalisering is dan ook groter dan ooit! VLAIO bundelt daarom op  digitaletoekomst.be alle initiatieven rond starten met digitalisering, artificiële intelligentie, cybersecurity en industrie 4.0.   

Als ondernemer met digitale ambities vind je op digitaletoekomst.be  nuttige informatie, inspirerende verhalen en een handig overzicht van alle steun-, coaching- en begeleidingsmogelijkheden. #digitaletoekomst