FTI Express kondigt ‘Flanders Technology and Innovation’ innovatiefestival aan

Publicatiedatum
Op dinsdag 13 juni reed de FTI Express van het station Gent-Sint-Pieters naar Antwerpen-Centraal, met aan boord minister-president Jan Jambon, minister Jo Brouns en 315 Vlaamse CEO’s, ondernemers en ook enkele VLAIO-collega's. De trein trok Flanders Technology & Innovation (FTI) op gang, een groot en wervend initiatief dat van Vlaanderen het technologische hart van Europa wil maken.

Innovatie- en inspiratiefestival in vijf Vlaamse steden

Met een treinrit tussen Gent en Antwerpen is vandaag de campagne van het gloednieuwe innovatieplatform Flanders Technology & Innovation (FTI) afgetrapt. Volgend voorjaar moet het project resulteren in een groot festival in zeker vijf Vlaamse steden, zowel gericht naar ondernemers als het grote publiek.

FTI wil van Vlaanderen het laboratorium van Europa maken, om zo een technologische voorsprong te nemen en voor innovaties te zorgen waar we allemaal beter van worden. Het platform en zijn partners focussen op zes domeinen: Data Tech, Health Tech, Entertainment Tech, Energy Tech, Mobility en Flanders Next Academy.

Technologie en innovatie zullen het fundament zijn voor onze volgende generaties en voor de toekomst van de planeet.

Jo Brouns
Vlaams minister van Innovatie

Tiendaags innovatiefestival

Vanaf nu is het aftellen naar vrijdag 15 maart 2024, de aftrap voor Flanders Technology & Innovation in het volledig vernieuwde Wintercircus in Gent. Een week lang zullen er evenementen doorgaan tijdens het grootschalig innovatie- en inspiratiefestival in vijf Vlaamse steden: Antwerpen, Gent, Hasselt, Kortrijk en Leuven. 

FTI bruist in tal van Vlaamse bedrijven, in scholen en in universiteiten. Een van de hoogtepunten is de Open Technologie- & Innovatiedag op 17 maart 2024. Dan kunnen technologische organisaties zich in de kijker zetten bij het grote publiek, sollicitanten en technologieliefhebbers.

De inspirerende feestweek wordt op zaterdag 23 en zondag 24 maart afgesloten met een slotfestival in het centrum van Antwerpen voor het grote publiek.

 

Wat is FTI?

Flanders Technology & Innovation (FTI) is een nieuw, wervend maatschappelijk project waarmee Vlaanderen mensen en kennis wil verbinden om innovaties te creëren die onze concurrentiekracht en ons welzijn duurzaam versterken. FTI organiseert tal van initiatieven rond technologie, innovatie en STEM-opleidingen, zoals onder meer de allereerste Open Tech & Innovatiedag.

FTI is een samenwerking tussen de Vlaamse overheid en de privésector, met vijf officiële partners: And& (Leuven), Hangar K (Kortrijk), SuperNova (Antwerpen), Wintercircus (Gent) en G-Stic (Hasselt).

 

Delen: