Feestelijke aftrap van 2020 voor het VLAIO Netwerk

Publicatiedatum
Op 21 januari kwamen meer dan 400 van onze partners uit het VLAIO Netwerk samen om op het nieuwe jaar te klinken. In Hôtel de la Poste in Brussel hadden we een speciale aflevering van ‘Van Gils & Gasten’ voorzien, voor één keer omgedoopt tot ‘VLAIO & Gasten’. Onder de professionele begeleiding van Lieven kwamen interessante tafelgesprekken rond ondernemerschap en innovatie op gang.

Als eregast was Vlaams minister Hilde Crevits aanwezig. De minister ging het gesprek aan met enkele bedrijven. Deze bedrijven gaven telkens aan welke ondersteuning ze uit het VLAIO Netwerk hebben mogen ontvangen. Het event onderstreepte nog maar eens hoeveel organisaties en initiatieven elke dag bezig zijn om Vlaamse ondernemers te adviseren en te begeleiden. Op de tribunes was dan ook een ongelooflijke ervaring en expertise aanwezig rond allerlei aspecten van ondernemerschap en innovatie.

Eregast minister Hilde Crevits
Eregast minister Hilde Crevits in gesprek met Lieven Van Gils

Benny Pycke en Bert Groenendaal van technisch textielbedrijf Sioen vertelden over hun ontwikkeling van een systeem voor groene gevels, een innovatie die in de toekomst een potentieel belangrijke rol zal spelen in de afkoeling van onze steden. Bruno Gobin van het Proefcentrum voor de Sierteelt vertelde vervolgens hoe zij Sioen hebben geadviseerd.

Eline Blanchaert vertelde over de lekkere chocoladeproducten die ze bij Klingele maken, waarbij ze duurzaamheid en fair trade hoog in het vaandel dragen. Uiteraard lieten we het publiek proeven van de chocolade. Xavier Bedert, accountmanager voor Flanders Investment & Trade, vertelde daarna hoe hij Klingele heeft bijgestaan in hun exportplannen. 

Eline Blanchaert en Minister Crevits
Eline Blanchaert laat Klingele-chocolade proeven aan minister Crevits

Sander Van den dries van het Leuvense ingenieurs- en designbureau Comate vertelde o.m. hoe belangrijk samenwerking voor hen is om tot goede resultaten te komen. Het volledige gesprek van Sander met Lieven kan je hier nalezen.

Het VLAIO Netwerk breidt almaar uit, en dus hadden we van de gelegenheid gebruikgemaakt om twee relatief ‘nieuwe’ partners in het VLAIO Netwerk te verwelkomen: Inne Tuyteleers van Xerius Ondernemingsloket en Dirk Vanstipelen van Syntra Limburg lichtten toe op welke manieren hun organisaties kunnen bijdragen aan de ondersteuning van bedrijven in het VLAIO Netwerk.

Inne Tuyteleers van Xerius Ondernemingsloket en Dirk Vanstipelen van Syntra
Inne Tuyteleers van Xerius Ondernemingsloket en Dirk Vanstipelen van Syntra

Voor VLAIO was dit nieuwjaarsevent een mooie gelegenheid om zijn partnerorganisaties te bedanken voor de uitstekende samenwerking in 2019, want honderden partners hebben ons het voorbije jaar geholpen om de Vlaamse ondernemer optimaal te ondersteunen.  

Tegelijkertijd was het event natuurlijk een manier voor onze leidend ambtenaar, Mark Andries, om de hand te reiken naar onze partners en om samen 2020 feestelijk op gang te trekken. Want ook in 2020 willen we verder werken onder de leuze “Samen bereiken we meer”.

Via deze link kan u grasduinen in de foto's van het event, en hieronder kan u de integrale opname van de talkshow ‘VLAIO & Gasten’ bekijken: