Europese erkenning voor een project van jouw stad of gemeente?

Publicatiedatum

De Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering bekronen succesvolle projecten die ondernemerschap promoten. Werkt jouw stad of gemeente mee aan een initiatief dat al minstens vijftien maanden het ondernemerschap lokaal, regionaal of nationaal stimuleert? Stel jouw project dan uiterlijk op 16 mei kandidaat voor de Belgische preselectie.

Deze jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door de Europese Commissie beloont kwaliteitsvolle overheidsprojecten of gemengde projecten die ondernemerschap ondersteunen. Elk deelnemend land mag twee projecten selecteren die vervolgens wedijveren op het Europese niveau. Een Belgische nominatie levert een uitnodiging op voor deelname aan de SME Assembly, die dit jaar in Hongarije plaatsvindt. Tijdens dat event zijn er heel wat netwerkmogelijkheden met andere Europese overheidsinstanties en worden de prijzen door de Europese jury bekendgemaakt.

Prijscategorieën

Tijdens deze achttiende editie kan een Europese Award voor Ondernemerschapsbevordering 2024 gewonnen worden in één van deze zes categorieën:

  • bevordering van de ondernemingszin
  • investering in ondernemersvaardigheden
  • ondersteuning van de digitale transitie
  • verbetering van het ondernemingsklimaat en ondersteuning van de internationalisering van het bedrijfsleven
  • ondersteuning van de duurzame transitie
  • verantwoord en inclusief ondernemerschap

Over alle categorieën heen kent de Europese jury ook de Grote Prijs van de Jury toe aan de inzending die beschouwd wordt als het meest creatieve en inspirerende initiatief.

Hoe deelnemen?

De FOD Economie organiseert de Belgische preselectie in samenwerking met de gemeenschappen en de gewesten. Kandidaturen dienen hun deelnameformulier ten laatste op 16 mei 2024 in te dienen bij de FOD Economie. Bezorg het ingevulde deelnameformulier daarvoor via e-mail aan info.eepa@economie.fgov.be.

Meer informatie

De Belgische preselectie van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering wordt verder toegelicht op deze webpagina van de FOD Economie. Met vragen kan je ook steeds terecht bij de contactpersoon van de FOD Economie op info.eepa@economie.fgov.be.

Delen: