EFRO-oproep voor digitale projecten ter waarde van 5 miljoen euro

Publicatiedatum

VLAIO lanceert een nieuwe oproep voor projecten die gericht zijn op het ‘profiteren van de voordelen van digitalisering voor burgers, bedrijven, onderzoeksorganisaties en overheden’. De oproep past binnen het thema ‘Slim Vlaanderen’ en is actief van 1 februari 2024 tot en met 28 juni 2024. 

De oproep is specifiek gericht op projecten die kunnen zorgen voor een versterking van digitalisering bij burgers, bedrijven, onderzoeksorganisaties en overheden. 

Deze oproep mikt o.a. op projecten die voorzien in het opzetten en ontwikkelen van Open Data en Innovatieplatformen,  het demonstreren, testen en experimenteren met nieuwe datagedreven digitale technologieën en het ontwikkelen van innovatieve applicaties (voor openbare dienstverlening of ondernemingen). 

De Vlaamse overheid stelt 5 miljoen euro Europese steun vanuit EFRO beschikbaar voor deze oproep. 

Vooraanmelding tot 29 maart 2024

Het indienen van projecten verloopt via het EFRO E-loket. Voordat een project ingediend kan worden, moet het project echter aangemeld worden met een vooraanmelding. Deze vooraanmelding moet ten laatste op vrijdag 29 maart 2024 ingediend worden via e-mail. De deadline voor indiening van het volledige projectvoorstel is vrijdag 28 juni 2024.

Infosessie op 27 februari 2024

Er is een digitale infosessie via Microsoft Teams voorzien op dinsdag 27 februari 2024  van 14u tot 15u30. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de oproep en praktische stappen die je moet zetten om een vooraanmelding in te dienen worden tijdens deze infosessie toegelicht. Inschrijven voor deze infosessies kan tot vrijdag 23 februari. Na de inschrijving ontvang je de deelnamelink voor de online infosessie via e-mail.

Meer informatie

De uitgebreide toelichting van deze oproep vind je terug via www.vlaio.be/efro .

Delen: