Eerste oproepen Digital Europe geopend

Publicatiedatum
Nadat op 10 november 2021 de werkprogramma's voor het Digital Europe programma door de Europese Commissie werden goedgekeurd en gepubliceerd, zijn sinds 17 november nu ook de eerste 28 calls onder dit nieuwe Europees programma geopend.

Het Digital Europe programma (DIGITAL), met een budget van 7,5 miljard Euro voor de periode 2021-2027, heeft tot doel het gebruik van digitale technologieën door bedrijven, burgers en overheidsdiensten te bevorderen en de digitale vaardigheden van werknemers te verbeteren, om zo de digitale vooruitgang in de EU te ondersteunen.

De op 17 november gelanceerde oproepen staan open voor bedrijven, organisaties en overheidsdiensten uit de EU-lidstaten, alsook voor entiteiten uit andere landen die geassocieerd zijn met het programma (momenteel Noorwegen, IJsland en Liechtenstein).
Deze subsidies zijn gericht op een investering van meer dan 415 miljoen Euro tot eind 2022 in cloud to edge infrastructuur van, data spaces, kunstmatige intelligentie (AI), kwantumcommunicatie-infrastructuur, in het bevorderen van de digitale vaardigheden, en in projecten die een veiliger internet bevorderen, zoals door het bestrijden van seksueel misbruik van kinderen en misinformatie.

De eerste uitnodiging voor het indienen van voorstellen wordt ook bekendgemaakt voor het opzetten en uitrollen van het netwerk van Europese digitale innovatiehubs (EDIH). Deze hubs zullen bedrijven, waaronder kmo's en start-ups, en de publieke sector ondersteunen bij hun digitale transformatie.  

Meer informatie over het Digital Europe programma, links naar de oproepen, de verschillende werkprogramma’s en andere relevante documenten zijn te vinden op de website van NCP Flanders. Bij vragen over het programma, het voorbereiden en indienen van projecten en de evaluatie procedures kunnen stakeholders in Vlaanderen terecht bij NCP Flanders DIGITAL adviseur Marie Timmermann (marie.timmermann@fwo.be). 

Delen: