Eerste oproep 2024 Screen Flanders via nieuw digitaal platform

Publicatiedatum

Ook in 2024 lanceert Screen Flanders twee oproepen voor steun aan audiovisuele producties. Zowel voor speelfilms als series (animatie, documentaire en fictie) kan een steunaanvraag ingediend worden om een deel van hun audiovisuele uitgaven in het Vlaamse Gewest te financieren.

Deadline eerste oproep: 15 maart

De eerste oproep wordt medio februari geopend en heeft als deadline 15 maart, 12 uur. Het beschikbare budget voor deze oproep bedraagt 2 miljoen euro. De tweede oproep beschikt over een budget van 1,5 miljoen euro en de indieningsperiode loopt van 16 maart tot en met 6 september, 12u.

Screen Flanders in een nieuw digitaal kleedje!

Vanaf dit jaar verloopt het indienen van een Screen Flanders steunaanvraag volledig digitaal via het e-loket voor ondernemers. Daar kan je je aanmelden en digitaal een aanvraag indienen. Dit is de enige indieningsmogelijkheid. Meer informatie over de aanmeldprocedure. Informatie over de aanvraagprocedure en de documenten die je hierbij nodig hebt, kan je raadplegen op www.screenflanders.be.

In de digitale aanvraag zal je negen stappen moeten doorlopen. Neem alvorens jouw aanvraag op te starten de gebruikershandleiding door. Deze geeft je scherm per scherm weer welke informatie je dient in te vullen of welke documenten je moet opladen. Zo kan je jouw aanvraag zo optimaal mogelijk voorbereiden.

Het zal ook mogelijk zijn om je ingediend Screen Flanders dossier, online verder op te volgen.

Blijf op de hoogte

van de Screen Flanders-activiteiten en nieuws uit de Vlaamse audiovisuele sector via sociale media:

Delen: