Een e-loket voor elke pet

Publicatiedatum
Hoe zit het nu precies met die digitale overheidsloketten? En welke pet - die van burger, ondernemer of vereniging - hoort bij welk loket? En wat met gebruikers die meerdere petten dragen? Departement Cultuur, Jeugd en Media, Digitaal Vlaanderen en VLAIO informeerden hoe lokale besturen kunnen deelnemen, om op hun beurt - burgers, ondernemingen en verenigingen - wegwijs te maken.

Infosessies

Tijdens de infosessies “Een e-loket voor elke pet” in Gent (21/03) en Leuven (23/03) zoomden de drie entiteiten van de Vlaamse overheid in op hoe je elk loket naar jouw wensen inricht. Zo maak je jouw digitale dienstverlening beter vindbaar voor elke doelgroep: Mijn Burgerprofiel voor burgers, e-loketondernemers.be voor ondernemers en het toekomstige Verengingsloket voor verenigingen. We vertrekken steeds van concrete gebruikersnoden en vertellen hoe je doorverwijst naar het loket dat past bij de vraag.

Goed om te weten: de loketten delen technisch en functioneel dezelfde fundering. Dat bevordert het bouwproces van jouw digitale dienstverlening én verkort de aansluitingstijden.

Presentatie e-loketondernemers.be

VLAIO-collega Wout Bogaert licht de werking van e-loketondernemers.be toe.

E-loketondernemers.be is een centraal overkoepelend digitaal platform waar ondernemers of derden in naam van de onderneming subsidies, vergunningen, erkenningen,… over de verschillende overheidsniveaus heen kunnen aanvragen en/of opvolgen. Daarnaast kunnen ondernemers er ook de publieke gegevens van hun onderneming terugvinden en hun e-Box Enterprise raadplegen.

Het is een mobiel vriendelijk systeem waar de gebruiker op een eenvoudige & veilige manier kan aanmelden. E-loketondernemers.be wordt nog verder uitgebreid met producten en diensten van andere agentschappen en lokale besturen en nieuwe functionaliteiten zoals een gebruiksvriendelijk mandatenbeheer. Heel erg handig dus!

De presentatie over ‘Een e-loket voor elke pet’ kan je via e-loketondernemers@vlaio.be opvragen. 

Doe mee!

Heb je maatregelen toegespitst op ondernemers? Laat ze dan opnemen in e-loketondernemers.be! VLAIO ondersteunt en begeleidt je bij het instappen zodat de ondernemer nog beter de weg naar de maatregelen van jouw stad of gemeente vindt.

Maak een afspraak via e-loketondernemers@vlaio.be en ontdek samen met ons welke meerwaarde e-loketondernemers.be kan zijn voor jouw lokaal bestuur en ondernemers.

Delen: