E-loketondernemers.be voorgesteld op regionale overlegtafels

Publicatiedatum
Afgelopen weken vonden de regionale overlegtafels lokale economie terug fysiek plaats. Op het programma stond een toelichting over het platform e-loketondernemers.be.

Met steun van VLAIO organiseert en faciliteert de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) al vele jaren overlegtafels economie. De afgelopen weken bracht de VVSG in elke provincie de ambtenaren economie samen voor een regionale overlegtafel (ROT) rond het thema ‘Ondernemers correct informeren.’ Relatiebeheerder Wout Bogaert van VLAIO presenteerde met veel enthousiasme de ambitie en werking van e-loketondernemers.be. In de presentatie kwam het waarom van het e-loket aan bod, een heldere demo, cijfers over het aantal deelnemende partners en actieve gebruikers en uitleg over de Single Digital Gateway. Verder riep hij de aanwezige lokale besturen op om hun aanbod van producten en diensten richting de ondernemers op e-loketondernemers.be te ontsluiten.

Wat is e-loketondernemers.be?

Met e-loketondernemers.be zet VLAIO volop in op digitaal ondernemen. Het grote voordeel van dit initiatief is dat het de administratieve lasten beperkt en drempels in de interactie tussen ondernemers met de Vlaamse overheid en lokale besturen wegneemt. Het is een overkoepelend online platform waar ondernemers (of derden in naam van de onderneming) subsidies, vergunningen, erkenningen … over Vlaamse instanties en lokale besturen heen kunnen aanvragen en/of opvolgen. Het platform wordt bovendien nog volop verder ontwikkeld en wil zo goed mogelijk inspelen op de noden en behoeften van de ondernemer. Als partner blijf je verantwoordelijk voor de verwerking van de dossiers. E-loketondernemers.be positioneert zich als één van de drie Vlaamse loketten, naast MijnBurgerprofiel en het toekomstige verenigingsloket.   

Hoe aansluiten op e-loketondernemers.be?

Partner worden is simpel! Eerst voorziet VLAIO een demo waarin we de gemeente wegwijs maken in de functionaliteiten van e-loketondernemers.be. Daarna gaan we samen aan de slag om het aanbod van het lokaal bestuur voor ondernemers op dit online platform te ontsluiten. Hiervoor linken we door naar de lokale informatieve webpagina en de aanvraagprocedure van het product. Zodra dit juist geconfigureerd staat, kan de ondernemer de producten eenvoudig terugvinden en aanvragen. Bij een verdere digitalisering is het ook mogelijk voor de gebruiker om de status op te volgen. Vanuit VLAIO voorzien we telkens een nieuwsbericht en posts op sociale media om de aansluiting van de deelnemende partner in de kijker te zetten.

 

Wil je de ondernemers uit jouw stad of gemeente ook snel en gemakkelijk de weg laten vinden naar overheidsmaatregelen? Vraag dan gauw een intakegesprek aan via e-loketondernemers@vlaio.be.

 

Delen: