Dyzo geeft aftrap van ‘Partner in de kijker’

Publicatiedatum
Een goede samenwerking tussen organisaties die ondernemers ondersteunen, maakt echt een verschil. Met het nieuwe initiatief ‘Partner in de kijker’ zet de VVSG daar op in, met een programma op maat voor de steden en gemeenten. Dyzo mocht de aftrap geven. Heb je deze sessie gemist? Of ben je benieuwd naar het vervolg? Lees dan zeker even verder.

Dyzo, het anker voor ondernemers in moeilijkheden

De medewerkers en vrijwilligers van Dyzo ondersteunen ondernemers in moeilijkheden. De oorzaken van de moeilijkheden kunnen divers zijn. Dyzo biedt ondernemers hulp op economisch, juridisch en psychologisch vlak. Ze kunnen bij Dyzo in alle discretie terecht. De ondernemer als persoon staat daarbij centraal. Voor de ondernemer zelf is de dienstverlening gratis. Dyzo heeft dan ook raakvlakken met zowel de werking van OCMW’s als gemeentelijke diensten economie. Dyzo is een structurele partner van VLAIO.

Heel wat steden en gemeenten werken al samen met Dyzo

Dyzo lichtte tijdens een sessie ‘Partner in de kijker’ van de VVSG haar werking en de mogelijkheden voor samenwerking toe aan de deelnemende gemeenten. Dat kan via een vaste overeenkomst of occasioneel per dossier van een onderneming. Ook een zitdag in de kantoren van de gemeente behoort tot de mogelijkheden. Dyzo kan ook opleidingen geven aan medewerkers van gemeente of OCMW. Momenteel hebben al 225 gemeenten een of andere samenwerking met Dyzo. Zo zorgen gemeenten, OCMW’s en Dyzo samen voor een betere en kosteloze begeleiding van ondernemers in moeilijkheden. 

Eerste signalen snel capteren

Hoe vroeger de ondernemer hulp kan worden geboden, hoe beter. Dit verhoogt de kans dat de onderneming actief kan blijven en persoonlijke drama’s worden vermeden. De drempel om de stap naar hulp te zetten is vaak groot. Vang je als lokaal bestuur signalen op dat het moeilijk gaat met de ondernemer? Moedig hem dan aan om zich te laten begeleiden. Door de ondernemer op weg te helpen naar gespecialiseerde begeleiding zoals Dyzo kan je al een heel verschil maken. Dyzo ontwikkelde ook scripts die lokale besturen kunnen gebruiken om eerstelijnsadvies te geven. 

Sessie gemist? 

Heb je deze sessie met Dyzo gemist? De opname is beschikbaar. Neem even contact op met economie@vvsg.be.

Voka Open Bedrijvendag, partner in de kijker op 16 december

‘Partner in de kijker’ is een nieuw initiatief van de VVSG in het kader van het project Overlegtafel Economie & smart Cities. Tijdens een online event van een uurtje wordt telkens een partner in de kijker gezet. De volgende ‘Partner in de kijker’ vindt online plaats op 16 december van 9u-10u. Voka Open Bedrijvendag is dan de partner in de kijker.

Samen voor sterk ondernemen

Meer en sterker ondernemerschap in innovatieve steden en gemeenten: daar gaan we voor! De VVSG en VLAIO bundelen de krachten in het project Overlegtafels Economie & Smart Cities. Je leest er meer over op www.vlaio.be/lokalebesturen. #sterkondernemen

Delen: