Door VLAIO gesteunde projecten op shortlist voor Europese prijs

Publicatiedatum
De Europese Commissie nomineerde 'Haven' en 'Crossroads2' voor een Europese Award voor Ondernemerschapsbevordering. Proficiat! Maak hier even kennis met deze sterke projecten:
Het project 'Haven' geeft jonge ondernemers een veilige thuis.
De coöperatie 'Haven' geeft jonge ondernemers een veilige thuis.

Wat zijn de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering?

Deze awards erkennen de meest succesvolle initiatieven ter stimulering van ondernemerschap in Europa. De wedstrijd vestigt ook de aandacht op voorbeelden van uitmuntend ondernemerschapsbeleid en dient ter aanmoediging en inspiratie van potentiële ondernemers. Dit is een initiatief van de Europese Commissie, DG Growth, in samenwerking met de lidstaten en landen die deelnemen aan deze wedstrijd.

Haven, een veilige plek voor jonge ondernemers

Binnen categorie 1 'Bevordering van ondernemingszin' werd het project 'Haven' genomineerd. Bij deze incubator krijgen jonge ondernemers de ruimte en tijd om te experimenteren met hun eigen project. Zo kunnen ze op een veilige manier de levensvatbaarheid van hun eigen onderneming testen terwijl ze de nodige ondernemerschapscompetenties ontwikkelen.

Crossroads2, voor sterke samenwerking tussen Vlaanderen en Zuid-Nederland

Binnen categorie 4 'Ondersteuning van de internationalisering van ondernemingen' werd 'Crossroads2' genomineerd, een project binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland. Het heeft als doel duurzame grensoverschrijdende samenwerking rond kansrijke innovatieprojecten te stimuleren in de grensregio Vlaanderen en Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg). 

De nominatie is binnen, wat nu?

De Belgische nominatie geeft beide projecten recht op een "all-inuitnodiging" voor de jaarlijkse SME Assembly eind november in Finland​. Die Assembly biedt uitstekende netwerkmogelijkheden en laat ons kennismaken met andere organisaties die betrokken zijn bij de bevordering van de ondernemingszin. Ook worden hier de winnaars bekend gemaakt. Wij duimen voor onze sterke kansmakers!