Digitale infoschermen: ook iets voor jouw gemeente? Laat het weten!

Publicatiedatum

VISUALO, een City of Things-project, wil de mogelijkheden onderzoeken en testen van digitale infoschermen. Deze schermen moeten ten dienste staan van zowel de lokale ondernemer en de lokale overheid. De schermen zullen zorgen voor meer zichtbaarheid in het straatbeeld van beide partijen. Zijn digitale infoschermen ook iets voor jouw gemeente? Of hebben jullie reeds ervaring met dergelijke schermen? Vul dan zeker de korte bevraging in en help de projectpartners een bestek en raamovereenkomst op te stellen.

Het VISUALO-project

Het VISUALO-project, uit de City of Things-oproep 2022, is een goedgekeurd project van Halle, Dendermonde, Provincie Oost-Vlaanderen, Provincie Vlaams-Brabant en VERA. VISUALO staat voor Veelzijdige InfoSchermen voor Updates en Acties van Lokale Ondernemers.

De doelstelling van dit project is om de mogelijkheden te onderzoeken en te testen van digitale infoschermen. Deze infoschermen moeten ten dienste staan van zowel de lokale ondernemer en de lokale overheid. Door middel van deze schermen zullen beide actoren meer zichtbaarheid moeten krijgen in het straatbeeld.  

Waarom nu een bevraging?

Het afgelopen jaar tekenden de projectpartners de krijtlijnen uit van dit project. Wat zijn de technische en praktische mogelijkheden? Wat kan de markt wel/niet aanbieden? De partners maakten met andere woorden een werkingskader op en zijn toe aan een belangrijke volgende stap. 

Deze volgende stap bestaat uit de opmaak en publicatie van een overheidsopdracht voor de ontwikkeling, plaatsing en het onderhoud van de digitale infoschermen. Daarbij beogen de projectpartners een Vlaamsbreed raamcontract. Door middel van dit raamcontract zullen andere geïnteresseerde steden en gemeenten in de toekomst aan een voordeliger tarief schermen kunnen afnemen.

Het project lanceerde een bevraging vanuit twee doelen. In eerste instantie willen ze een idee krijgen van de mogelijke interesse in het raamcontract en dus een inschatting van de potentiële afname. In tweede instantie willen ze ook inzicht krijgen in mogelijke ervaringen met digitale infoschermen. Ervaring van besturen die reeds gebruik maken van dergelijke schermen maar evengoed ervaring van besturen die nooit tot het gebruik gekomen zijn. Al deze inzichten zullen finaal in een draaiboek belanden. 

Aanvullend bevat de bevraging ook een vrijblijvende oproep om deel te nemen aan toekomstige klankbordgroepen. Deze bijeenkomsten hebben als doel om kennis en ervaringen uit te wisselen ihkv. digitale infoschermen. Finaal zullen deze inzichten ons verdere traject helpen en zullen zij net zoals de bevragingsresultaten vervat worden in een draaiboek.

Het invullen van de bevraging is geheel vrijblijvend en er hangt absoluut geen engagement aan vast. Het al dan niet invullen van de bevraging heeft ook geen effect op een eventuele afname van het raamcontract in de toekomst. Wil je de partners achter VISUALO assisteren en het bestek en raamcontract beter helpen maken? Vul dan zeker de korte bevraging in! In ruil krijg je zomaar een portie appreciatie en dankbaarheid.

Delen: