In de kijker: Comeos, vertegenwoordiger van de Belgische handel en diensten

Publicatiedatum
Als gemeente samenwerken met partners maakt echt een verschil. Daarom zette de VVSG op 16 februari Comeos als partner in de kijker. Comeos stelde zichzelf en hun werking voor. We blikken graag terug op deze sessie.

Wie of wat is Comeos?  

Comeos is de sectorfederatie voor de handel en vertegenwoordigt en verdedigt de belangen van de grotere retailers in België. De leden van Comeos – meer dan 600 ketens - zijn actief in een 20-tal sectoren: supermarkten, food en non-food, detail- en groothandel, doe-het-zelf, elektrozaken, … De ketens die lid zijn van Comeos zijn zowel klassieke winkels, onlineplatformen als bedrijven in de directe verkoop.  

Waarvan kan je Comeos kennen? 

Comeos zet de schouders onder een aantal acties en campagnes. De meest gekende actie is wellicht het Weekend van de Klant, dat Comeos samen met Unizo elk najaar organiseert. Elk jaar wordt er een ‘weekendstad’ gekozen en steden en gemeenten spelen een grote rol tijdens de actie op vlak van activatie in de straten. 

Daarnaast is er ook nog ‘de warmste entree’, een initiatief van Comeos met Inter & CAWaB. Daarbij is het doel om handelaars en horeca aan te moedigen om toegankelijk te zijn voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. Comeos biedt gratis online opleidingen aan, een brochure met tips en een overzicht van alle wetgeving. 

Wat kan Comeos voor gemeenten betekenen? 

Comeos kan lokale besturen in contact brengen met de ketens. Daarnaast heeft Comeos heel wat expertise over de retail in huis. Je kan bij hun experten terecht voor onder meer duurzame handel, mobiliteit & energie, handelsvestigingen & vergunningen, enz. Op hun website zijn er ook diverse studies beschikbaar. Comeos nam ook de inspanningen van de retail met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen onder de loep en bundelde de bevindingen in een uitgebreide Corporate Social Responsibility Roadmap

Partner in de kijker 

Een goede samenwerking tussen organisaties die ondernemers ondersteunen, maakt echt een verschil. De activiteiten van Comeos kwamen daarom aan bod tijdens een ‘Partner in de kijker’-sessie van de VVSG op 16 februari 2023. Presentaties en partnerfiches van deze sessies vind je op de webpagina’s van de VVSG

Samen voor sterk ondernemen 

Meer en sterker ondernemerschap in innovatieve steden en gemeenten: daar gaan we voor! De VVSG en VLAIO bundelen de krachten in het project Overlegtafels Economie & Smart Cities. Je leest er meer over op www.vlaio.be/lokalebesturen. #sterkondernemen. 

Delen: