De corona premies voor bedrijven: een update.

Publicatiedatum
Update in verband met de drie corona premies: corona hinderpremie, corona compensatiepremie en de nieuwe corona ondersteuningspremie.

Corona hinderpremie

Alle info over deze premie vind je via www.vlaio.be/coronahinderpremie
Vanaf 18 mei 2020 mogen openbare markten opnieuw geopend zijn, mits goedkeuring van het lokaal bestuur. Vanaf die dag wordt de automatische toekenning van de dagpremie/sluitingspremie aan ambulante handelaars stopgezet. Ambulante handelaars aan wie het lokaal bestuur een gebruikelijke standplaats weigert, kunnen nog een dagpremie ontvangen. Lees meer over de procedure.

Opgelet: de uiterlijke indieningsdatum voor de corona hinderpremie is 30 juni 2020.

Corona compensatiepremie

Naar aanleiding van de uitbraak van het COVID-19 worden specifieke maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus in te perken. Deze corona compensatiepremie is een subsidie om bedrijven met een vestiging in Vlaanderen en met omzetdaling omwille van exploitatiebeperkingen ingevolge de coronamaatregelen genomen door de Nationale Veiligheidsraad, financieel te ondersteunen.

Lees alle voorwaarden via www.vlaio.be/coronacompensatiepremie 

Opgelet: ook voor de corona compensatiepremie is de uiterste indieningsdatum 30 juni 2020.

Nieuwe corona ondersteuningspremie

Omwille van de coronamaatregelen hebben sommige bedrijven door de exploitatiebeperkingen, zelfs na de versoepelingsmaatregelen van de Nationale Veiligheidsraad van 3 juni jl. een serieuze omzetdaling. Om hen financieel te ondersteunen, werd de corona ondersteuningspremie in het leven geroepen. De corona ondersteuningspremie bedraagt € 2.000. Voor wie een bijberoep uitoefent bedraagt de premie € 1.000.

Alle info via www.vlaio.be/coronaondersteuningspremie. Aanvragen kan nu nog niet! Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor de VLAIO corona update

Delen: