Data eerste projectoproepen Interreg 2021-2027 bekend

Publicatiedatum
Diverse Interreg 2021-2027 programma’s hebben al concrete plannen voor de lancering van een eerste projectoproep. Plan tijdig in bij welke oproepen je wenst in te dienen. De belangrijkste boodschap is dat we ten zeerste aanraden om niet te wachten om projectideeën te beginnen uitwerken. Voor een aantal programma’s is er zelfs enige urgentie om de projectconcepten en -partnerschappen vorm te geven. 

Voor de uitwerking van jouw projectideeën kan je steeds beroep doen op de ondersteuning van de Nationale Contactpunten voor Interreg bij VLAIO, en andere projectadviseurs/contactpunten vanuit de provincies.  

We geven graag een overzicht van de actuele oproep info binnen de verschillende Interreg programma's:

Interreg Noordzeeprogramma

Het Noordzeeprogramma lanceert zijn eerste projectoproep van deze nieuwe programmaperiode! De oproep met deadline 07/03/2022 focust zich op expressions of interest en small-scale projects. Interreg NS verwelkomt transnationale samenwerkingsprojecten in één van volgende prioriteiten: robust and smart economies, a green transition, a climate resilient North Sea Region en better governance.

Daarnaast is er een oproep met deadline 22/04/2022 die zich focust op full applications in één van volgende prioriteiten: robust and smart economies, a green transition, a climate resilient North Sea Region en better governance.

Interreg Vlaanderen-Nederland

Interreg Vlaanderen-Nederland  verwacht een eerste oproep te lanceren op 01/02/2022.   Deze eerste oproep zal breed opengesteld worden voor alle prioriteiten. De deadline voor indiening zal waarschijnlijk 31/03/2022 zijn. Bij Interreg VL-NL wordt bij de eerste stap - de “aanmelding” - iets meer input verwacht dan bij sommige andere programma’s. Tijdig contact opnemen met een projectadviseur is dus aangewezen indien je feedback en ondersteuning wenst voor een projectidee.

Interreg Europe

De lancering van de eerste oproep is voorzien voor 5/4/2022. Via de oproep wordt opzoek gegaan naar interregionale samenwerkingsprojecten. Belangrijk is dat in een project projectpartners uit de 4 windrichtingen van het programmagebied vertegenwoordigd zijn die samenwerken en kennis en ervaring uitwisselen over gemeenschappelijke regionale beleidsvraagstukken binnen de scope van het cohesiebeleid. De deadline voor indiening wordt vastgelegd op 20/05/2022. Vermits er strikte voorwaarden zijn wat betreft de samenstelling van het projectpartnerschap is het belangrijk tijdig te starten met de zoektocht naar gelijkgestemde projectpartners elders in Europa.    

Interreg Noordwest-Europa

De lancering van een eerste oproep is voorzien in maart 2022 met een deadline voor indiening in juni 2022. Meer details zijn momenteel nog niet bekend.     

Interreg Maas-Rijn, Interreg Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen, Urbact

Momenteel is er nog onvoldoende zicht op de timing van een mogelijke oproep. Vermoedelijk wordt dit iets voor de 2de helft van 2022.