CrossRoads Vlaanderen-Nederland kondigt derde oproep aan

Publicatiedatum

Tussen 26 augustus en 4 oktober kunnen bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland opnieuw een subsidieaanvraag indienen bij CrossRoads. Zo wil CrossRoads bedrijven met innovatieve ideeën om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken ondersteunen en stimuleren om grensoverschrijdend te werken. Volg op 21 juni de infosessie om te weten of jouw project in aanmerking komt voor steun.

Twee personen klappen handen tegen elkaar
 

Over CrossRoads

CrossRoads Vlaanderen-Nederland is een laagdrempelig subsidieprogramma dat samenwerking tussen kmo/mkb-bedrijven over de grens stimuleert. Het project ondersteunt bedrijven bij het vinden van een partner over de grens en subsidieert product- en procesinnovaties die bijdragen aan  maatschappelijke transities: duurzaam ondernemen, duurzame energie, industrie 4.0 en gezondheid.

 

Nieuwe oproep

Op 26 augustus opent de derde oproep van CrossRoads. Bedrijven kunnen een aanvraag indienen t.e.m. 4 oktober. Na sluiting van het e-loket worden de ingediende innovatieprojecten met elkaar vergeleken op basis van een aantal vooraf bepaalde criteria. De projecten die als beste uit de tender komen, ontvangen subsidie. Elk samenwerkingsproject omvat minstens één Vlaamse kmo en één Zuid-Nederlandse mkb. Het subsidiepercentage bedraagt 50% met een maximum van € 250.000 per project. Het totale subsidiebudget van deze call wordt eind juni bekendgemaakt. 

Infosessie op 21 juni

Op vrijdag 21 juni om 11.00 uur organiseert CrossRoads een online infosessie. In een uurtje tijd vertellen Yves Ozog (VLAIO) en Liesbeth Leurs (InnovationQuarter) je meer over welke projecten in aanmerking komen, hoe je stap voor stap toewerkt naar een aanvraag en welke ondersteuning het programma biedt. Yves Boonen van Plinius Labs vertelt je bovendien meer over hun CrossRoads-project en hoe het traject naar een aanvraag voor hen verliep. Schrijf je hier in.

Delen: