Creatief online alternatief voor Gentrepreneur Awards 2020

Publicatiedatum
De Corona-maatregelen laten zich ook bij de EFRO-projecten voelen. Gedurende 2020 stonden heel wat evenementen gepland omdat er verscheidende projecten dit jaar aflopen. Promotoren proberen op een creatieve manier een antwoord te bieden en zo de impact op hun project tot een minimum te reduceren. Zo ook het project Gentrepreneur² van de stad Gent.
Banner Gentrepreneurawards

De Gentrepreneurs Awards, de Gentse prijzen voor wie jongeren inspireert om ondernemender te worden, worden jaarlijks uitgereikt met een grootse Awardshow. Op 11 mei zou dit evenement, dat dit jaar aan zijn tiende editie toe is, met een knaller in de Handelsbeurs georganiseerd worden. Tientallen ondernemende jongeren en inspirators stelden zich kandidaat om één van de 5 Gentrepreneur Awards in de wacht te slepen, Ondanks de vele voorbereidingen strooide de Coronacrisis het nodige roet in deze plannen en trachtten de medewerkers van Gentrepreneur² opzoek te gaan naar een creatieve oplossing.

De Gentrepreneur Awards 2020 Online Edition zag hierbij het levenslicht. In de week van 11 mei zetten ze elke dag 1 van de award categorieën in de kijker en werd de winnaar in die categorie op het einde van de dag onthuld. ’s Morgens deelden ze via de online kanalen van Gentrepreneur een video met een voorstelling van alle kandidaten. Later op de dag werd telkens om 17u live online gegaan met alle kandidaten en kon via een videolink op  www.gentrepreneur.gent de bekendmaking van de winnaar gevolgd worden. Op vrijdag 15 mei werd de hoofdcategorie, zijnde de Gentrepreneur Student-Ondernemer 2020 bekendgemaakt. Aan deze verkiezing hangen mooie prijzen vast.  Zo ontvangt de Gentrepreneur Student-Ondernemer 1000 euro en heel wat media aandacht en promotie in Gent en ver daarbuiten.

De winnaar van de bijzondere editie van de Gentrepreneur Student-Ondernemer 2020 is Tibo Ceulers van PIC@MEDIA. Productiehuis dat fotografie, videografie, grafisch ontwerp en social media marketing verzorgt voor bedrijven en particulieren. Gespecialiseerd in het fotograferen van night life events.

 

 

 

 

Uit het juryrapport:

"Tibo bewijst met zijn  productiehuis dat je op elk moment kan beslissen van je passie je doel en beroep te maken. Tibo heeft geen nieuwe uitvinding gedaan, geen nieuw businessmodel bedacht, maar is wel gaan doen wat hij graag doet en dat duurt het langst. Hij ontdekte tijdens het combineren van zijn studies met zijn onderneming dat zijn echte droom lag in het ondernemen en in foto- en videografie, grafisch design en social mediamarketing. Dat terwijl hij secundair onderwijs studeerde - niet meteen de 'typische richting' die ondernemers aflevert, als we naar de cijfers kijken. Dat is precies de reden waarom Gentrepreneur het minstens voor elke jongere wil mogelijk maken te ontdekken of ondernemen iets voor hem of haar is, nog tijdens de studies of zo jong mogelijk, en dit ook in het hoger onderwijs stimuleert. Kunnen doen wat je graag doet, op de manier waarop je dat aanvoelt: dat is wat wij meer mensen als Tibo toewensen.”

 

Bekijk via onderstaande video de bekendmaking van de winnaar.

Meer info over het Gentrepreneur²-project kan je terugvinden in de EFRO-projectendatabank .