COVATTI en Wintercircus naar finale Regiostars 2023! Stem voor de publieksprijs!

Publicatiedatum

Met de Regiostars Awards beloont de Europese Commissie jaarlijks de meest uitmuntende projecten die met steun van het Europese regionale ontwikkelingsbeleid gerealiseerd werden. In de loop der jaren groeide de wedstrijd uit tot een Europees keurmerk dat de impact en inclusiviteit van regionale ontwikkeling aantoont. De voorbije jaren mochten de vanuit EFRO Vlaanderen gesteunde projecten ORSI en 3D metaalprinten al een Regiostar award in hun trofeeënkast zetten. Ook dit jaar werden opnieuw 2 Vlaamse projecten genomineerd voor de finale. Zo gaan COVATTI en het Gentse Wintercircus de strijd voor de felbegeerde award aan.

Uit niet minder dan 228 inzendingen selecteerde het Regiostars 2023-team 30 finalisten binnen 5 categorieën. Voor West-Vlaanderen behoort het EFRO-project COVATTI tot de gelukkigen, dit binnen de categorie ‘A social and inclusive Europe’. Daarnaast werd ook het Gentse EFRO-project ‘Wintercircus’, genomineerd binnen de categorie 'A Europe closer to citizens'.

  COVATTI maakt moeilijk werk makkelijker

  COVATTI staat voor cocreatie en valorisatie van toegepaste technologische innovaties. Koepelorganisatie  voor maatwerkbedrijven 4Werk  richtte 3 proeftuinen op. Hieraan gaan maatwerkbedrijf en kennispartners samen aan de slag om via co-creatie slimme werkstations te ontwikkelen. Hierdoor wordt moeilijk werk makkelijker. De ontwikkelde kennis wordt omgezet naar bruikbare oplossingen die ook in reguliere bedrijven toegepast kunnen worden zodat ook daar een meer inclusief beleid gevoerd  kan worden en iedereen de nodige kansen krijgt om aan de slag te gaan. Voor mensen met specifieke mentale en psychologische behoeften is het niet eenvoudig om waardevol werk te vinden, vooral binnen de reguliere arbeidsmarkt.

  Het COVATTI-project bewijst dat innovatieve technologie een handje kan helpen om deze uitdaging aan te gaan!

  Wintercircus, een nieuwe publieke hotspot voor Gent

  Het Gentse Wintercircus, gelegen in het hart van de stad, kent een lange geschiedenis. Het huisveste olifanten, variété artiesten, acrobaten, was lange tijd de thuisbasis van een autogarage en herbergde jarenlang een gigantische collectie oldtimers. Het raakte echter in onbruik en verwaarloosde door de jaren heen. Dit juweeltje werd echter aangekocht door het Gentse stadsvernieuwingsbedrijf Sogent, die het grondig en duurzaam renoveerde via o.a. een geothermie installatie.

  Vandaag biedt het gebouw werkruimtes, een concertzaal, een conferentieruimte, een restaurant, een daktuin en een overdekt plein van 1.200 m² voor openbare evenementen. Wintercircus revitaliseert Gent met startups, culturele evenementen en een levendige sfeer, en integreert als nieuwe hotspot in de bloeiende wijk De Krook.

  © Sogent

  Wat volgt er nu?

  • Op 14 september opent de online stemronde voor de publieksprijs. Gedurende 2 maanden zoeken we zoveel mogelijk stemmen voor  beide projecten. We willen dan ook oproepen om massaal te stemmen via de website van de Regiostar Awards! Kies eerst de categorie en stem vervolgens op het project.
  • Op 11 oktober wordt elk project gepitcht in Brussel. We duimen alvast voor zowel COVATTI als Wintercircus dat zij de jury kunnen overtuigen! Wat geen probleem mag zijn want beide projecten kunnen fantastisch mooie resultaten voorleggen!
  • Op 16 november vindt in het Tsjechische Ostrava de grote finale plaats en worden de winnaars per categorie bekendgemaakt, en keren zowel COVATTI als Wintercircus met een mooie Regiostar award in hun bagage huiswaarts!  

  Delen: