Beslissingen Vlaamse Regering 13 juli 2018

Publicatiedatum
De Vlaamse Regering kent 2 miljoen euro strategische transformatiesteun toe aan Borealis Kallo en 1,071 miljoen euro aan Avnet Logistics.

Strategische transformatiesteun Borealis Kallo nv

De Vlaamse Regering kent 2 miljoen euro strategische transformatiesteun toe aan Borealis Kallo nv in Kallo. Borealis is een leverancier van polyolefinen (vooral kunststofgranulaat in de vorm van pellets), basischemicaliën en meststoffen. Het voorgenomen investeringsproject omvat een volledige Oleflex-fabriek en een warmtekrachtkoppelingsinstallatie.

Strategische transformatiesteun Avnet Logistics

De Vlaamse Regering kent een strategische transformatiesteun van 1,071 miljoen euro toe aan Avnet Logistics bvba in Tongeren. Avnet Logistics is de gecentraliseerde logistieke onderbouwing binnen de Avnet groep, één van de wereldleiders op het vlak van distributie van elektronische onderdelen. Met het transformatieproject wil Avnet Logistics zich richten op de behandeling van actieve componenten (zoals halfgeleiders en microchips) voor de businessunit Avnet Silica, een activiteit die voorheen niet bestond in Tongeren. Daarvoor moet de volledige warehousing infrastructuur worden aangepast. 

Delen: