Ben je een overheid met een innovatief idee? Open PIO-oproep!

Publicatiedatum
Ben je op zoek naar een oplossing voor een uitdaging die zich in jouw domein stelt? Dan ben je bij het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) aan het goede adres. De volgende indiendatum is 13/10.
PIO-logo

Wat is PIO?

In Vlaanderen loopt momenteel het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO). Daarmee willen we de enorme koopkracht van de Vlaamse overheid en de publieke sector meer strategisch inzetten voor innovatie. PIO creëert via innovatieve overheidsopdrachten extra mogelijkheden om, samen met ondernemingen en onderzoekscentra, de werking van de Vlaamse publieke sector te vernieuwen en innovatieve antwoorden te bieden op tal van maatschappelijke uitdagingen.

Alle overheidsorganisaties in Vlaanderen en organisaties uit de publieke sector die vallen onder de Wet op de Overheidsopdrachten kunnen bij PIO terecht voor informatie, advies, begeleiding en cofinanciering bij innovatieve aankoopprojecten. 

Nieuwe indiendata 2022

Ben je op zoek naar een oplossing voor een uitdaging die zich in jouw domein stelt? En kan innovatie hiervoor een antwoord bieden? Dan kan je bij het Programma Innovatieve Overheidsdopdrachten (PIO) terecht. Via PIO kan je begeleiding en cofinanciering krijgen. Op dit ogenblik begeleidt PIO meer dan 90 innovatieve overheidsprojecten en werken ze samen met meer dan 50 innoverende overheidsorganisaties.

De projecten worden jaarlijks via open oproepen geselecteerd (één oproep in het voorjaar en één in het najaar). Deze oproepen staan open voor alle thema's en domeinen. 
De volgende indiendatum is donderdag 13 oktober 2022, 14u.

 
 

Wat zijn de voordelen? 

Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) wil de enorme koopkracht van de Vlaamse overheid en de publieke sector meer strategisch inzetten voor innovatie. Deze animatie zet de voordelen van deelname voor partners in de publieke en private sector op een rijtje. 

Delen: