Ann Van Gysel wordt CEO van flanders.healthTech

Publicatiedatum
Dr. Ann Van Gysel wordt aangesteld als CEO van de speerpuntcluster flanders.healthTech. Ze is gestart op 1 januari 2022 en zal aan het roer staan van de cluster die gepersonaliseerde en digitale geneeskunde en zorgtechnologie in Vlaanderen samenbrengt en ondersteunt voor de ontwikkeling en implementatie van nieuwe technologieën in de Vlaamse zorgsector.

Ann Van Gysel heeft een doctoraat in de biotechnologie en was hoofd communicatie bij VIB, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie. Daarna stond ze aan het roer van flanders.bio en zette met haar team de Vlaamse biotech-hub op de internationale kaart. Tot eind dit jaar is ze CEO van Turnstone Communications, een 7-koppig communicatiekantoor dat Ann 10 jaar geleden oprichtte en dat diensten aanbiedt aan de farmaceutische industrie, biotech-, medtech- en ICT-bedrijven alsook een Europees consortium van ziekenhuizen en innovatiebedrijven, dat zich inzet voor het faciliteren van pediatrische klinische studies.

“Ann werd gekozen na een uitgebreide selectieprocedure. Ze kent de sector zeer goed en brengt een brede ervaring en groot netwerk met zich mee. Ze is een teamspeler en heeft al heel wat uitdagingen steeds tot een goed einde gebracht. Ann is volgens ons de juiste persoon op de juiste plaats”
Herman Verrelst
voorzitter van flanders.healthTech vzw
"Ik ben heel blij met deze nieuwe stap in mijn carrière. Vlaanderen behoort tot de wereldwijde top in de levenswetenschappen en met de nieuwe cluster flanders.healthTech onder de bevoegdheid van Minister Hilde Crevits, kunnen we nu het hoofd bieden aan de uitdagingen die de digitale en gepersonaliseerde geneeskunde en zorg met zich meebrengen. Door de krachten te bundelen van onze universiteiten, ziekenhuizen, kennisinstellingen en bedrijven kunnen we innovatie hier echt versnellen. Vlaanderen heeft alle ingrediënten om het centrum voor de zorg van de toekomst te worden. Ik kijk er naar uit om dit samen met Piet Verhoeve aan te pakken, die de afgelopen maanden de cluster voorbereidde en opstartte.”
Ann Van Gysel
CEO flanders.healthTech
 

flanders.healthTech 

flanders.healthTech is de zevende cluster die werd opgericht binnen het impulsprogramma van de Vlaamse regering en het clusterbeleid van VLAIO. Meer dan 70 R&D partners uit het Vlaamse ecosysteem engageren zich om samen te werken rond nieuwe HealthTech-toepassingen met focus op vier thema’s: gepersonaliseerde geneeskunde, digitale geneeskunde, efficiënte gezondheidszorg en baanbrekende zorginnovaties. flanders.healthTech is een initiatief van de koepelorganisaties flanders.bio, Medtech Flanders en DSP Valley.