Ambtenaren economie versterken kennis en netwerk op basisopleiding

Publicatiedatum
Maandelijks gaan er nieuwe gemeentelijke ambtenaren van start als aanspreekpunt voor ondernemers. Ze staan voor een boeiende uitdaging: zich inwerken in nog onbekende thema’s, ondernemers leren kennen, het uitbouwen van een netwerk aan partnerorganisaties, … De VVSG helpt hen mee op pad in de basisopleiding voor ambtenaren economie. Nu al voor de tiende keer en met meer dan 300 (ex-)deelnemers.
Foto door Priscilla Du Preez, Unsplash.com

Op dinsdag 24 januari startte de tiende reeks van de basisopleiding voor ambtenaren economie van de VVSG. Gedurende vier opleidingsdagen verspreid over dit voorjaar zullen de 31 deelnemers kennismaken met wetgeving, concepten en goede praktijken in detailhandel, markten, bedrijfshuisvesting, data, kermissen en meer. 

Ook VLAIO stelt er zich voor

In de namiddag van de eerste opleidingsdag mocht relatiebeheerder lokale besturen Machteld De Dobbeleer de vele raakvlakken tussen de lokale besturen en VLAIO toelichten. Wat doet VLAIO voor de ondernemers in mijn gemeente? Waar kunnen mijn gemeente en VLAIO samen het verschil maken?

Op een van de volgende dagen in deze basisopleiding deelt VLAIO-expert Peter Creyf zijn kennis en ervaringen over de ambulante en kermisactiviteiten. Relatiebeheerder Jeremy Roels stelt de hinderpremie van VLAIO voor.

Samen voor sterk ondernemen

Meer en sterker ondernemerschap in innovatieve steden en gemeenten: daar gaan we voor! De VVSG en VLAIO bundelen de krachten in het project Overlegtafels Economie & Smart Cities. Je leest er meer over op www.vlaio.be/lokalebesturen. #sterkondernemen

Delen: