Alle EU-financiering, nu op één overzichtelijke plek

Publicatiedatum
VLAIO lanceert het ‘EU Funding Overview’, een nieuwe tool die een overzicht geeft van alle EU-financiering. Het doel? Sneller de weg vinden binnen de EU-jungle van steunmogelijkheden om jouw ambitieus project te financieren.
Euroteken in de Europese wijk

Sneller de weg vinden in de EU-jungle van steun 

De EU biedt financiering voor een breed scala aan projecten en programma's die bijna alle gebieden bestrijken. De weg vinden in dit enorme landschap van mogelijkheden is niet altijd gemakkelijk en kan zeer tijdrovend zijn. Tot op heden was er geen enkele overzichtstool voor alle EU-instrumenten.  

Om jou te helpen bij je zoektocht naar de juiste Europese financiering voor jouw project, onderneming of organisatie, hebben we deze tool gecreëerd. ‘EU Funding Overview’ wil een handig overzicht zijn van alle verschillende programma's en agentschappen binnen de Europese Unie. Hiermee wil VLAIO haar dienstverlening voor al wie EU-financiering zoekt, sterk vereenvoudigen en versterken. 

Hoe snel zoeken naar het juiste instrument? 

Via de blauwe knop ‘Access The Overview’ rechtsboven kom je bij de verschillende fiches van ‘Funding Programmes & Agencies’. Dit overzicht kan je via de kolom links makkelijk verder filteren op doelgroep, type financiering, projecttype en thema of sector. Elke fiche bevat naast een korte samenvatting van de steun, ook in dezelfde kleurcode deze informatie. Zo kom je snel te weten of het instrument past bij jouw sector, het project waarvoor je steun zoekt, welke type financiering je kan krijgen en of je tot de doelgroep van dit instrument behoort. 

Pagina waar je kan filteren binnen het 'EU Funding Overview'
Pagina waar je kan filteren binnen het 'EU Funding Overview'

Hoe wordt dit overzicht opgebouwd? 

Op deze website vind je een selectie van financieringsprogramma's, instellingen, organen en agentschappen van de Europese Unie. De informatie wordt verzameld via de verschillende websites van europa.eu, ec.europa.eu en de instellingen, organen en agentschappen. Het bevat directe links naar de verschillende homepages. We zullen dit overzicht continu verder updaten en optimaliseren. 

Toch ontbrekende of onjuiste informatie tegenkomen? Meld dit aan VLAIO via dit contactformulier en wij zullen het overzicht snel aanpassen. 

 

VLAIO steunt Vlaamse deelname aan internationale programma's

Om innovatie, ondernemerschap en onderzoek te bevorderen, kijkt VLAIO samen met ondernemers ook verder dan de eigen landsgrenzen. Er bestaan heel wat overheidsinstellingen en subsidies die internationale samenwerkingsverbanden en deelname aan Europese netwerken stimuleren. VLAIO werd door de Europese Commissie erkend als National Contact Point (NPC) voor Vlaanderen voor het Europese kaderprogramma Horizon 2020, samen met het FWO. NCP Flanders heeft een eigen website die je hier kan bezoeken.

VLAIO wil ondernemers hierin wegwijs maken, de financiering voor deelname vanuit Vlaanderen realiseren én zelf een actieve bijdrage leveren aan deze netwerken door een krachtig ecosysteem te creëren. Deze nieuwe tool 'EU Funding Overview' kadert binnen deze ambitie.

 

Delen: